НСО показа новите луксозни автомобили на властта

Юлиан Христов Последна промяна на 29 декември 2014 в 15:31 10131 27

НСО показа новите автомобили на властта

Националната служба за охрана (НСО) показа на медиите новите автомобили, които купи през октомври. Това беше и първата обществена поръчка, направена от новоназначения началник на държавните гардове Ангел Антонов.

Луксозните возила - 7 броя Audi A8, струват на службата, която в края на годината изпитваше недостиг на пари, 723 275 лв. без ДДС. Избраният доставчик на новите лимузини е „Порше БГ“ ЕООД. 

В прессъобщение до медиите от НСО днес обясниха намеренията си за излагане на автомобилите на показ - медиите да могат да се уверят лично, че доставените автомобили отговарят на техническата спецификация, обявена в документацията за провеждане на обществената поръчка.

"Намираме това за важно, защото след стартирането на процедурата за доставка, в някои електронни медии бяха разпространени видео и фото материали, създаващи неправилна представа в гражданите и обществеността за оборудването на автомобилите, обект на обществената поръчка. По този повод НСО иска още веднъж да обърне внимание, че най-често показвания тогава видеоматериал е рекламен клип, относно възможните екстри към класа автомобили, обект на договора за доставка. Изпълнението на тези екстри по същество трансформира високия клас автомобил в бизнес клас – т.е. в такъв с най-висока степен на допълнително оборудване. Ето защо НСО при провеждането на обществената поръчка се придържа към стандартното изпълнение на базовия модел, за да постигне най-добър баланс между изисквания и цена. Надяваме се, че с тази допълнителна информация НСО задоволява по коректен начин интереса на гражданското общество към изпълнението на една конкретната обществена поръчка, реализирана с публични средства", обясняват от службата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2015 в 19:01

Германската полиция се вози на VW, а тези дерибеи на Ауди. Колкото е по-бедна една държава, толкова по-корумпирани са политиците и. България обаче бие всички рекорди. Дупетатите ги качват на Мерцедес, за да се прозяват и чешат тъпите си кратуни в парламента. Властта в България срам няма. Нещастсна страна...

01.01 2015 в 11:59

Ангелчо, мамин сладък, и с тролея, и с тряамвая, и с велосипед! Нека слязат малко на земята, та да почустват любовта народна! Много си повярваха, но ще им мине след някоя друга годинка, като няма кой да плаща масрафа и тук останат само техните избиратели - индианците!

01.01 2015 в 10:42

Смешно ми е..И какво като са се придържали към базовия модел? То е все едно работодател да се придържа към базовия модел на частен хеликоптер и да изтъква това пред хора, на които не е платил заплати.

31.12 2014 в 16:24

Колко прости хорица има .... не е истина!
Фиати и ситроени ли да купуват, или какво друго ??? Или с тролея?

30.12 2014 в 11:15

Аз не мога да разбера, как цялата държава купува коли втора употреба, а НСО не може?

30.12 2014 в 09:50

Никога няма да се оправим в България докато такива неща продължават да се случват.
Голяма част от народа едвам свързва двата края, няма възможност пералня,хладилник или телевизор да си купят.... да си купят харан,дрехи..

Да гниете в ада всички в парламента... един ден голи ще застанете пред Господ, ние, вие,всички и ще бдем съдени по делата си....

.. а сега се радвайте докато можете.

29.12 2014 в 23:03

Урко, научи се да четеш. Знам, че всички чукчи сте писатели, не читатели. Влизаш на сайтчето на АОП, търсиш МВР или НСО в име на възлагател, пишеш автомобил в ключови думи и намираш поръчката.

В поръчките има заложен бюджет, който се плаща според предложената там цена(която и сам можеш да прочетеш, надявам се можеш да четеш, щом знаеш как да вържеш едно изречение при писане).

Няма как да бъдат платени повече или по-малко от предложената цена.

Другото, което явно ти убягва, понеже си личи, че не си от най-просветените граждани на Републиката ни, е че кандидатите за оферти се съобразяват с бюджета и единичната цена.
Съответно Ауди, БМВ, Мерцедес или Запорожец си решават дали ще кандидатстват за подобно нещо и дали могат да отговорят на техническата спецификация с такава цена. Подобни автомобили специални изпълнения не са показани на сайта и цените, които гледаш там са за краен потребител, не за корпоративен и чрез поръчка, така че са поне 35-40% по-високи.

Това са автомобили специално изпълнение, за които най-вероятно има пускани запитвания директно до Ауди в Германия.

Като ще сте тъпи застаряващи хейтъри, поне почетете малко преди да храните. Аман от семкаджии пенсионери в тая държава.

29.12 2014 в 21:25

Със здраве да си ги ползват! Линейки да купят за повечко, все пак ние плащаме... Не са лоши машинките! Одобрявам!
Като нямат срам, поне имидж да имат! Както каза Цв.Цв. по тв Европа преди малко... няма кой да съди никой! Орешарски също! Повозете се!

29.12 2014 в 21:13

Страхотно! А полицаите, командировани да охраняват границата, ги разкарват с 30 годишни ЗИЛ-ове....

29.12 2014 в 21:05

Я някой да погледне в сайта на Ауди да видим дали има цена от 103500 лв без ДДс колкото ни лъжат че са дали .Най евтиното е 177000 с ДДС или 148000 без ДДС базова цена към която с лекота с 5-6 екстри, а нашите тарикати са с всички екстри,ще надхвърли 230-240000 лв. Така че това е дърта опашата лъжа за цената