НСО показа новите луксозни автомобили на властта

Юлиан Христов 29 декември 2014 в 15:31 12294 26

НСО показа новите автомобили на властта

Националната служба за охрана (НСО) показа на медиите новите автомобили, които купи през октомври. Това беше и първата обществена поръчка, направена от новоназначения началник на държавните гардове Ангел Антонов.

Луксозните возила - 7 броя Audi A8, струват на службата, която в края на годината изпитваше недостиг на пари, 723 275 лв. без ДДС. Избраният доставчик на новите лимузини е „Порше БГ“ ЕООД. 

В прессъобщение до медиите от НСО днес обясниха намеренията си за излагане на автомобилите на показ - медиите да могат да се уверят лично, че доставените автомобили отговарят на техническата спецификация, обявена в документацията за провеждане на обществената поръчка.

"Намираме това за важно, защото след стартирането на процедурата за доставка, в някои електронни медии бяха разпространени видео и фото материали, създаващи неправилна представа в гражданите и обществеността за оборудването на автомобилите, обект на обществената поръчка. По този повод НСО иска още веднъж да обърне внимание, че най-често показвания тогава видеоматериал е рекламен клип, относно възможните екстри към класа автомобили, обект на договора за доставка. Изпълнението на тези екстри по същество трансформира високия клас автомобил в бизнес клас – т.е. в такъв с най-висока степен на допълнително оборудване. Ето защо НСО при провеждането на обществената поръчка се придържа към стандартното изпълнение на базовия модел, за да постигне най-добър баланс между изисквания и цена. Надяваме се, че с тази допълнителна информация НСО задоволява по коректен начин интереса на гражданското общество към изпълнението на една конкретната обществена поръчка, реализирана с публични средства", обясняват от службата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!