"Новият кабинет се реди в Банкя, каките в парламента са само парлама"

OFFNews 20 октомври 2014 в 09:45 12903 11

Татяна Дончева

Правителство ще има до 30 октомври, но преговорите за това се водят в Банкя, където е домът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това каза пред bTV лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

„Трите каки в парламента (преговорният екип на ГЕРБ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова) са само за парлама. Чакам в края на седмицата Борисов да каже, че каките не са свършили работа и той взема нещата в свои ръце. Все едно гледаме конкурс за държавен служител с предизвестен край. Борисов е говорил вече с когото му трябва”, коментира Дончева.

Според нея Реформаторският блок не е стабилен политически субект и не е много добре да се обвързваш с него, ако искаш да управляваш.

„В България не може да се случи коалиция от типа, която наблюдаваме в Германия, защото втората партия в лицето на БСП има прекалено нисък резултат и една подобна коалиция няма да бъде стабилна”, изтъкна Дончева (същото каза и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след изборите)

„България има няколко проблема. Първият е КТБ. Защо досега не бяха привлечени топбанкерите, за да се реши казусът”, попита Дончева.

Друг приоритет за страната по думите й е заемът, който е предвиден в проекта на промени в Бюджет 2014, изработен от служебния кабинет.

"Въпросът е имаме ли нужда, от къде ще го вземем и за какво”, каза още лидерът на „Движение 21”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!