''Нови избори за СОС искат тези, които 18 години бяха на софрата''

OFFNews 06 февруари 2024 в 12:41 3558 3

Бонка Василева

Снимка Архив

Кой има интерес от нови избори в София, кой иска да запази позициите си в Столичния общински съвет и защо не можем да се разберем за председател на СОС. 

Тези въпроси поставя съветникът от ПП-ДБ-СС Бонка Василева, която е и председател на ДСБ в столицата, във фейсбук. Отговорите си тя нарича "моите пет стотинки (не копейки) по темата за Столичния общински съвет" и подчертава, че е участник от първа линия. 

Според Василева интересът на софиянци е да бъде гласуван бюджетът за 2024 г., да бъдат реформирани проблемните административни структури, които източват общите ни пари и да има по-добър контрол и публичност на работата на "Московска" 33. 

Василева уточнява и кой според нея има интерес да няма работещ съвет и "най-вероятно да се впуснем в спиралата на нови избори": Тези, които 18 години бяха на софрата и папкаха добре и като управляващи, и като опозиция. Същите тези, които сега чертаят най-дебелите разделителни линии и морализаторстват през медиите. 

Надявам се разумът да надделее и на 8-ми да направим крачка и да отговорим поне малко на високите очаквания на софиянци, завършва Бонка Василева. 

Столичният общински съвет ще заседава на 8 февруари, когато ще направи 8 опит да си избере председател. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

3

Kahles

06.02 2024 в 15:02

Единствените, с които можете да се коалирате, без да се обезличавате и предавате избирателите си, са ГЕРБ и СДС. Защото те са най-близо до вас и геополитически, и идеологически. Такава е обективната политическа реалност. Ако умнокрасивите ви мозъчета вече са схванали това, ще се наложи да потиснете малко и инфантилността, и огромното си его си и да потърсите доскорошните си врагове за разговори и "сглобка" в София. Но ще трябва и да се подготвите за сериозни компромиси, такива, каквито направеха те на национално ниво.

Ако ли пък не са ви уврели умнокрасивите мозъчета за това, поне спрете да хленчите!

905

2

Kahles

06.02 2024 в 14:54

Ако вие, победителите не можете да създадате работещо мнозинство с другите в СОС, без ГЕРБ/СДС, значи или "победата" вие е само формална, пирова, или сте тотално некадърни, не ставате за нищо.

Това е, Бонке. Кога най-после ще схванете, че обвиняването на опозицията, на вашите основни опоненти, на загубилите изборите, за това, че на победителите не им се получават нещата, е признак на слабост!

905

1

Kahles

06.02 2024 в 14:50

Бонке, ГЕРБ/СДС изгубиха изборите в София, избирателят им посочи мястото на опозицията в СОС. И те това правят, опозиция са. Ако победителите в изборите търсят вторите, победените, опозицията за разговори и съвместна дейност, но те отхвърлят предложенията, може и да им се търси някаква отговорност. Но такова нещо няма. С Бонев и останалите "умнокрасавци" в СОС продължавате да повтаряте, че няма да преговаряте с ГЕРБ/СДС. Ами ОК, оправяйте се тогава!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика