Нинова: Събрахте се! Управлявайте! Понесете отговорност за безотговорността си!

OFFNews 23 юни 2022 в 11:50 7198 1

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Корнелия Нинова

"Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, “Възраждане“, ИТН и ДПС. Днес отново не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента. Свалихте Минчев, свалихте правителството. Едни заради егото си, други заради интересите си. А интересите на народа?" - попита вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова след днешния провал на пленарното заседание.

"Ако до петък не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, през юли няма да има увеличение на пенсиите - предупреждава тя в публикация във Фейсбук. - Ако не се приеме Законът за енергетиката, няма да се изземат свръхпечалбите от енергийните дружества и няма да се подкрепят фирмите. Следват фалити и безработица. Ако не се намали ДДС и не се премахне акциза, горивата няма да поевтинеят."

Според нея новото мнозинство е "прокризисно", то "блокира държавата", "то ни вкара не само в политическа криза, но обрича народа на глад на прага на тежка есен и още по-тежка зима".

"Събрахте се! Хайде, управлявайте! Поемете и понесете отговорност за безотговорността си" - призовава за финал Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!