Нинова: Няма проблем за БСП, ако Мая Манолова направи партия

OFFNews 04 ноември 2019 в 14:38 3046 0

Изглежда и в най-тежки ситуации ще се намерят хора с чувство за хумор. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира исканата й от Борислав Гуцанов във Варна оставка. 

Мая Манолова показа, че алтернатива в столицата има, въпреки огромния корпоративен вот и ромските гласове, не съжалявам, че я подкрепихме. Резултатите показват, че тя олицетворява промяната, каза още Нинова. Ако направи своя партия, това е неин избор, не се притеснявам, че ще е проблем за БСП, посочи Нинова в отговор на въпрос. 

Тя подчерта, че столичните социалисти са удвоили резултата си, а ГЕРБ е отстъпила от дългогодишни градове-крепости.

Промяната започна, тя беше трудна, но вече е необратима, обобщи Нинова. 

Според нея има основание Мая Манолова да иска касиране на изборите. „Утре на Изпълнително бюро ще поставя въпроса. Юридически смятам, че право да искат касиране имат Мая и членовете на Инициативния комитет, които са я издигнали. Политически - утре на Изпълнителното бюро ще поставя въпроса да го решим и да дадем политическа подкрепа на Мая за това действие - проверка и касиране. Оттам нататък членовете на нейния инициативен комитет трябва да го подадат чисто формално пред Административния съд. Такъв е редът в България", каза още лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови