Нинова към Борисов: Дойде време г-жа Лъжа да пита за истината

OFFNews 10 февруари 2017 в 17:07 9895 2

"Кой ще носи отговорността за спрените пари?” Този въпрос към експремиера и лидер на ГЕРБ отправи председателят на БСП Корнелия Нинова по повод на информацията за спиране на евросредства по оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Тя припомни, че през ноември, декември и януари от БСП са предупреждавали за опасността от замразяването на плащанията, но не са били чути.

Нинова цитира отговор на Борисов от 23 януари:

„Понеже на колегите от БСП вече два пъти им се случва – като се удариш един път в една дъска, втори път - знаеш, че ще се удариш и трети път. И сега г-жа Лъжа предупреждава, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо, ще е заради нас. Факт е, че при нас всички фондове работят”. 

Нинова продължи атаката към експремиера.

„Дойде време г-жа Лъжа да пита за истината. Защо г-н Борисов днес получаваме писмо от ЕК, в което се казва, че се замразяват плащанията? Защото половината от проверените операции по тази програма са в нарушения, има липса на прозрачност, липса на конкуренция при избора на външни експерти и некоректна оценка на индикатори за възможни измами. Къде е сега истината?”, попита тя.

Нинова предупреди, че има сериозна опасност да последва същото, за съжаление по ОП „Околна среда”, Програма за морско дело и рибарство, Фонд „Вътрешна сигурност”, Фонд „Убежище, миграция и интеграция”.

Според нея причината е, че България не е изпълнила 12 от 45 предварителни условия. Тя допълни, че срокът за изпълнението им е изтекъл в края на 2016 г. по време на управлението на правителството на Бойко Борисов, а одитът на програмата за образование е направен на 26.10.2016 г.- също по време на управлението на правителството на Бойко Борисов.

„Да се знае отсега, че ако последват и следващи спирания на пари, ще се дължи на управлението на Бойко Борисов. Кой ще понесе политическата отговорност?”, коментира лидерът на БСП.

Нинова се заяде и с думите на Борисов, че "ако някой донесе в България и едно евро повече от него, ще стои прав 30 минути и ще му ръкопляска".

„Какво ще направи заради това, че хора в неговото управление отнеха на България 350 млн. лв.? Търсим политическа отговорност”, категорична бе Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12422

1

biol

10.02 2017 в 17:14

Такъв въпрос, може би има право всеки от БСП да зададе,
Но г-жа приватизаторката и ликвидаторката от правителството на Костов Не
Жалко за партията да издигне такъв ръководител, това ли е морала, за какво се борят, като ги ръководи дясната ръка на Костов