Нинова: Дайте му време и ще видите, че е достоен президент

ОFFNews 19 януари 2017 в 13:46 3561 1

Снимка Сергей Антонов

"Дайте му време и съдете за него по делата. Ще видите, че наистина България има достоен държавен глава." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след клетвата на новоизбрания президент Румен Радев пред парламента.  

Нинова заяви, че познава Радев и според нея той ще се справи възможно най-добре със съставянето на служебен кабинет. „Ще има един професионален служебен кабинет от хора родолюбци, почтени, честни. Вярвам, че ще направи това просто защото познавам президента“, обясни тя.

На въпрос какво предстои оттук нататък и дали БСП ще има участие в служебното правителство, тя коментира: "Потвърждавам позицията на БСП ,че ние няма да предлагаме служебни министри и няма да участваме в служебен кабинет." Според нея това е въпрос на принципи и демокрация.

По думите й не може една партия, която е подкрепила и издигнала Радев, да казва на държавен глава на цял народ какво да прави и как да го прави. 


Според Нинова мандатът на Плевнелиев е бил провал за президентската институция и ГЕРБ могат да го приемат като политическа оценка. 

"Рядък шанс има пред президента Радев, че му се дава възможност да има служебно правителство, така че това, което прочете (в речта си - б.р.), до няколко месеца може да е факт", коментира на свой ред премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Честитих на президента и вицепрезидента сега. Пожелах им успех. Дето се вика, едната седмица важи и за тях, и за нас. Едно е да имаш програмна декларация, едно е да четеш неща, които искаш да бъдат направени - то всички ги искаме, а трето и четвърто да се направят", каза той.

Борисов изрази надежда, че след няколко месеца ще имат възможност да се отчетат за свършеното в рамките на този мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!