Нинова: БСП не е екологична партия, но околната среда ни е приоритет

OFFNews 02 март 2020 в 09:25 1620 0

"Радвам се, че на срещите, на които присъствам, провеждаме разговор за политики. Организацията ни в кв. "Надежда", в София, показа своята експертност с дискусия за екология, икономика, социална политика. Чистият въздух, вода, земя и храна са приоритет на левицата."

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на отчетно-изборната конференция на социалистите в "Надежда".

Там бе зададен въпросът - защо ръководството е променило характера на партията и е превърнало БСП в екологична партия. "Разговорът за екология е разговор за бъдещето. И аз искам да имаме решения за България - без боклуци, с чиста почва и вода. Не искам България да е сметището на света. За мен това е един от най-важните въпроси. Изненадва ме единствено упрекът, че с настояването си по тази тема съм променила характера на партията в екологична. Още в далечната 2008 г. умни и прозорливи хора в БСП са записали в нейната програма следното: “Eвропейската и световна левица трябва да се посветят още по-категорично на опазването на околната среда. Днес екологичното равновесие се превръща в ценност с особена значимост за човечеството”, а по-надолу е разработена цяла глава за води, земя, гори", коментира Нинова.

Тя отбеляза, че същите въпроси задава и кандидатът за председател Красимир Янков. "Краси е достоен за спор. Той събра стратегически център, излезе с платформа. И вместо да брои номинации, говори за същността на партията и нейните ценности. Такава трябва да е кампанията в БСП", изрази мнение лидерът на социалистите.

"В следващия месец кандидатите за председател на БСП ще излезем с идеи за нейното бъдеще. Ще има различни и нови. Надявам се, че преди да се впуснем в дискусия, поне ще си прочетем програмата на партията. Не за друго, а защото сме програмна партия и единствената, в която идеологията е основополагаща ценност и там екологията трябва да има своето подобаващо място“, заяви Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови