Никола Минчев влиза в НС от Пловдив, а Стефан Янев има избор

Ружа Райчева 04 октомври 2022 в 15:28 2145 0

Никола Минчев и Стефан Янев

Снимка Колаж OFFNews

Никола Минчев и Стефан Янев

Кои кандидат-депутати от 15 МИР Пловдив влизат в 48-ото Народно събрание? OFFNews направи списък с бъдещите депутати, представляващи пловдивския избирателен район.

ГЕРБ са първи в Пловдив и получават три мандата, което значи, че Бойко Борисов, Стефан Шилев и Вежди Рашидов влизат в парламента. Борисов днес обяви, че няма да става депутат и на негово място влиза Радомир Чолаков. 

Втори в 15 МИР са "Продължаваме промяната" и също получават три мандата. В парламента влизат Никола Минчев, Христо Даскалов и Росен Костурков. Минчев е водач и в Кърджали, но там ПП нямат мандат. Росен Костурков води листата на ПП в Пловдив-област, а там ПП имат два мандата. Ако той избере да влезе от Пловдив-област, неговото място ще заеме Венцислава Любенова. 

"Възраждане" са трети в Пловдив и получават един мандат. Ангел Георгиев води листата тук, както и тази в Смолян, където "Възраждане" не получават мандат, което значи, че няма да има размествания и той ще стане депутат от Пловдив-град. 

На четвърто място се нареждат "Демократична България" с един мандат. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов води тук, както и в 24 МИР София. Ако той избере да влезе от София, на негово място ще се закълне Йордан Иванов. Ако пък Йордан Иванов реши да влезе от 17 МИР Пловдив-област, където е водач, на негово място влиза Борислав Матеев. 

Пети в Пловдив-град са БСП, които получават един мандат. Кристиан Вигенин води, както и в Ямбол, където БСП пак имат един мандат. Ако той влезе оттам, на негово място в парламента влиза Иван Петков. 

Следващи са "Български възход" с един мандат. Стефан Янев води листата за Пловдив-град и за 24 МИР София. Ако той влезе в НС от столицата, неговото място ще заеме Лилия Недева. 

Последни в Пловдив са ДПС, които се нареждат след ИТН, но все пак получават мандат. Танер Али води листата на ДПС и най-вероятно става депутат. 

Ето и пълен списък на всички депутати, които е възможно да влязат от пловдивския район:

ГЕРБ

1 Бойко Методиев Борисов (Борисов няма да е депутат, на негово място вероятно влиза Радомир Чолаков)
2 Стефан Иванов Шилев
3 Вежди Летиф Рашидов

Продължаваме промяната

1. Никола Георгиев Минчев
2. Христо Йорданов Даскалов
3. Росен Добрев Костурков (ако влезе от Пловдив-област, депутат ще стане Венцислава Любенова) 

Възраждане

1. Ангел Жеков Георгиев

Демократична България

1. Христо Любомиров Иванов (ако той влезе от 24 МИР София, на негово място влиза Йордан Иванов, а пък ако той влезе от 17 МИР, на негово място влиза Борислав Матеев)

БСП

1. Кристиан Иванов Вигенин (ако той влезе от Ямбол, на негово място влиза Иван Петков)

Български възход

1. Стефан Дичев Янев (ако той влезе от София, на негово място влиза Лилия Недева)

ДПС

1. Танер Мехмед Али

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !