Навръх рождения й ден: Кунева се държи като министър; Кунева дай оставка

Антония Чорева 22 юни 2016 в 14:05 5358 4

Навръх рождения си ден министърът на образованието Меглена Кунева отново е основна тема в политиката. От БСП й поискаха оставката, а Реформаторският блок (РБ) застана твърдо зад нея. 

Димитър Делчев от РБ заяви, че Кунева се държи като министър на образованието, който се бори за повече пари в образователната система. "В нашето коалиционно споразумение пише, че ние ще се борим за повече пари за образование и Кунева прави точно това като министър", категоричен е Делчев. Той уточни, че Кунева е подписала Колективния договор, който предвижда работа на цялото правителство по увеличаване на парите за образование и заплатите на учителите. 

"Разговорът за бюджет за 2017 година сега започва, нашият приоритет е увеличение на парите за образование. Конкретни решения ще има, когато видим финалните числа на бюджета, аз съм позитивно обнадежден, че учителите ще бъдат щастливи, след като видят бюджета", коментира Димитър Делчев. 

"Президентските избори за БСП са на живот и смърт, те започнаха кампанията си с поднасяне на цветя на паметника на Тодор Живков, а поведението на левите депутати относно образованието е манипулация", това коментира още в парламента Димитър Делчев по повод исканията на депутатите от БСП министър Меглена Кунева да подаде оставка. Той е категоричен, че БСП твърдят, че сега образованието е хаос, но те не внесли по време на управлението си нито един Закон за училищното образование. 

"Изглежда политиката на БСП за реформа в образованието се изчерпва с назначаване на синове и с граждански договори на жени", коментира още Делчев. 

По-рано днес БСП - депутати поискаха оставката на Кунева. Образователният министър отнесе доста критики заради изявлението, че ще вдигне учителските заплати. Реформаторите обаче я защитиха с репликата - "накрая учителите ще са щастливи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

22.06 2016 в 17:33

На колко години става тоя кривоуст ГИЛФ?
65?

29585

2

Izalina

22.06 2016 в 14:28

ЧРД, мадам Кунева. Пожелавам Ви по-малко отговорности и активности на ползу роду, че нещо не ви се получават много добре засега. Ограничете се до едно нещо (по възможност извън управлението на РБ), ама качествено да е.
Със здраве!


П.П. Антония Чорева и цялата уважаема редакция, един hint - в случай, че ползвате съвременна MS - операционна система с вградените ѝ кирилски шрифтове, във фонетичната клавиатура комбинацията Shift+ь би ви позволявала да изписвате правилно удареното И, вместо чрез И-кратко ;)
Простете ми забележката, тематичната министърка ме разчувства :)

63994

1

Red or Dead

22.06 2016 в 14:17


ЧРД...фром наша скромност....“Мадам Йес“ или на българо/руски...товарищ Пръмова.....бъдете жива и здрава....няма по-добра реклама/РЕЗИЛ от вашата “дейност“.....за “носителите на евроатлантическите ценности“....:):):)


http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/06/KUNEVA35.jpg