БСП поиска оставката на Меглена Кунева

OFFNews 21 юни 2016 в 17:44 4981 5

БСП поиска оставката на образователния министър Меглена Кунева. Това обяви председателя на партията Корнелия Нинова след изнесено заседание на Изпълнителното бюро в Стара Загора. 

"Искаме оставката на Кунева. Какво още трябва да се случи, за да бъде освободен министър? Нейна оставка и поемане на отговорност от страна на министър-председателя", подчерта Нинова. 

Новият Закон за предучилищното и училищното образование отнема пари от държавното и общинското училище и ги прехвърля на частното, както и изключва от програмите автентични български автори за сметка на чужди, допълни тя.

По думите на Нинова матурите са провалени чрез изтичането на информация, а масово ниските оценки показват какво е равнището на реформата и качеството й.

"Учителският събор беше гавра с българските учители – да ги караш от цялата страна и да им държиш реч, без да им дадеш възможност да си кажат мнението. Да им кажеш, че ще им вдигнеш заплатата с 10%, а на другия ден министър-председателят го опровергава", коментира председателят на БСП, като допълни, че резултатът от всичко това е срив в качеството на образованието, гарантирана малограмотност на българчетата.

"Учителският събор беше едно мероприятие, чиято цел остана неизвестна и на участниците в него, и на организаторите. То имаше по-скоро политически характер, отколкото да помогне с нещо на българското образование и учители", каза депутатът Валери Жаблянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

21.06 2016 в 18:34

Не че не подкрепям мощен шут в зъга на Кунева, ама нещо обосновката на конкретното ви щение е недостатъчна.
Постарайте се повечко!