Надежда Йорданова: Гешев да не занимава цялото общество с емоционалното си състояние

Ружа Райчева 09 юни 2023 в 11:01 1239 1

Надежда Йорданова в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Надежда Йорданова в кулоарите на парламента

Бившият правосъден министър Надежда Йорданова каза, че се надява тази вечер, когато ще направи изявление по БНТ, главният прокурор Иван Гешев да не занимава цялото общество с емоционалните си състояния. 

Тази сутрин в кулоарите на Народното събрание Надежда Йорданова коментира, че е изненадана от промяната на позицията на част от членовете на вчерашното заседание на ВСС, което продължи над 13 часа. Според нея това е поредното доказателство, че е крайно време Народното събрание да реформира институцията на ВСС.

"Това не е сериозно, времето ще покаже на какво се дължи тази промяна на позициите", каза още Надежда Йорданова.

По думите ѝ главният прокурор се занимава с всичко друго, но не и с това да провежда обективни разследване на всяко едно престъпление, особено на тези от висок обществен интерес.

Депутатът от ГЕРБ Рая Назарян коментира, че ВСС взима сам решенията си и че инициативата на депутатите започва и се развива със законодателната им дейност и приключва дотам. "Ние вмешателство над този независим орган не упражняваме", каза Назарян.

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" коментира, че ставаме свидетели на битка за влияние в съдебната власт.

По думите му депутатите не могат да се месят в съдебната власт. 

"Тъжното е, когато виждаме, че във Висшия съдебен съвет има хора, които всъщност са копчета и като им натиснеш копчето - работят, като им натиснеш копчето – спират да работят", коментира председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов

От БСП отказаха да коментират темата, а по-рано днес депутатът от ДПС Делян Пеевски определи случващото се във ВСС като "лакърдии".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

09.06 2023 в 11:28

Каскетът се изживява, като Главната и Незаменима кючекчийка на трапезата на властта, абе тоя не е ли минал "под дъгата"!?

Боядисани и оскубани вежди, лъщящо теме, намазано с крем, ама е нервничък, снощи на тИлИвизора беше с пробойни по кубето, причинени от несръчно боравене със самобръсначка...
 
X

Да помогнем на украинските деца!