На Кулата "всичко е спокойно", само опашката от камиони е 5 километра

OFFNews 11 февруари 2017 в 17:54 5455 0

Снимка БГНЕС

Както виждате - тук е спокойно, заяви служебният премиер Огнян Герджиков при днешното му посещение на ГКПП - Кулата.

Заедно със служебните министри - на вътрешните работи Пламен Узунов, и на транспорта Христо Алексиев - премиерът посети пункта и Съвместния контактен център, в който работят смесени българо-гръцки екипи.

Герджиков имаше среща и с ръководителите на гръцкия граничен пункт Промахон.

Днес следобед опашката от товарни автомобили на ГКПП "Кулата" от гръцка страна е 5 километра.

Герджиков обаче коментира, че отговорът трябва да се потърси от гръцките служби:

"Ние се интересуваме от това, което правят нашите служители, нашите граничари и митничари, и от това, което видях и чух."

Служебният премиер заяви, че важното за страната ни е, че на българска територия няма колони от автомобили.

Аз видях как добре работят съвместно и това наистина е като пример за взаимодействие между страни, които са съседни и при това членки на Европейския съюз. Така си представям сътрудничеството между две такива страни. И както има една картина на Вешин - "На Шипка всичко е спокойно", така мога да кажа, че на българо-гръцката граница всичко е спокойно, каза Герджиков (всъщност премиерът греши: „На Шипка всичко е спокойно“ е триптих на руския художник Василий Верешчагин, а не на Ярослав Вешин - б.р.).

Не очакваме гръцките власти да допуснат нарушаване на обществения ред на ГКПП "Кулата-Промахон". Независимо от това сме длъжни да имаме предварителна организация и готовност за реакция при евентуален проблем, поясни вътрешният министър Пламен Узунов.

По думите му, при необходимост, още във вътрешността на страната, от "Дунав мост" водачите на тежкотоварни автомобили ще бъдат предупреждавани и отбивани.

Ще информираме обществото и ще компенсираме трафика, за да не се допуска струпване на неподходящо място, каза вътрешният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови