МВР не проверило телефоните на братя Галеви

OFFNews 16 юни 2023 в 15:08 5402 1

Снимка БГНЕС/архив

Братя Галеви

Министерството на вътрешните работи не е търсило активно "братя Галеви". Това се разбира от писмен отговор новия вътрешен министър Калин Стоянов до депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов. 

Бившият министър на електронното управление Божанов преди 10 дни изпрати писмен въпрос до МВР за това дали са използвани трафичните данни от телефоните на починалия Ангел Христов, за да се установи местоположението му. 

В отговора на МВР се посочва, че това е било невъзможно до 2021 г., но с промените в Закона за електронните съобщения от 9 март 2021 г. това се е променило. Въпреки това обаче вътрешното министерство не е направило опит да издири Ангел Христов с тази възможност, заради което не е било и установено дали той се намира в страната.

Божанов е попитал още дали в МВР има информация за текущи битови сметки за имота на Ангел Христов в с. Ресилово, както и дали има данни, че някой живее в него. От ведомството не отговарят на този въпрос, тъй като Божанов не е посочил точен адрес.

Братя Галеви бяха обявени за международно издирване но 16 май 2012 г. Те изчезнаха, след като бяха осъдени за организиране и ръководене на престъпна група за рекет и изнудвания. На 3 юни стана ясно, че е починал починал в дома си село Ресилово край Дупница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

1

REXX

17.06 2023 в 08:15

Бахта в държавата. До 2021 даже и не са си направили труда да следят мобилните телефони на престъпниците. След 2021 пък забравили че братя Галеви били издирвани.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика