Младежи ГЕРБ също имат списък. На първо място е Асен Василев, на второ - Стефан Янев

OFFNews 12 февруари 2022 в 13:20 5671 3

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов задочно отговори на премиера Кирил Петков за списъка с 19 имена, даден на прокуратурата. Бившият министър-председател заяви в Сливен, че Младежи ГЕРБ също са изготвили списък по Гугъл, в който на първо място е министърът на финансите Асен Василев, а след него е министърът на отбраната Стефан Янев.

"Ние сме в държава на списъците. На Кирил Петков му е удобно да иска свои хора в прокуратурата. Така е било и през 1944-45 г. – изтрепали са цвета на нацията по списък. Така ще коментирам – с шега и закачка", каза Борисов.

Според него в Гугъл излиза всякаква информация, включително и от жълтите медии. Борисов допълни, че този списък е несериозна работа и отнема огромен ресурс от медийното време.

Предупредихме за Руменрадевата зима, за цените, инфлацията, обедняването. Факт ли е? Факт. Сега искам да предупредя, че ако тези хора продължат да управляват по същия начин, теглейки милиарди за следващия бюджет, декември ще сме стигнали тавана на дълговете. Досега каквото сме предупредили, все е ставало", коментира още той. 

Бившият премиер показа сравнителни графики с потребителски цени при управлението на ГЕРБ и настоящия кабинет.

"Капанът, който те ни залагат с тези милиарди дългове, е огромен. Всяко следващо правителство влиза директно в техния капан", допълни Борисов.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев пък прогнозира, че правителство, което е дошло на власт с анонса "Нулева корупция", на втория месец си отива.

"С този План за възстановяване кога ще се възстановяваме? До 2023 г. другите европейски държави ще са се възстановили. А ние тепърва ще започваме. Днес Кирил Петков се похвалил по телевизията, че се е справил с пандемията. Браво, честито! Очакваме скоро да се похвали, че се е справил и със зимата. Знаете ли, че те нямат подкрепата на половината българи. Казват ми - бъди толерантен. Как да бъда? Крайно време е да спрем да се отнасяме към кабинета като към малки непослушни деца", каза още Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

12.02 2022 в 13:37

Kризисен ПР на човек заснет с недекларирани милиони шкаф до леглото си

14469

1

случайно прочетох

12.02 2022 в 13:33

Дано по-скоро го приберат, че ми е писнало от словестните му диарии!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!