Митрофанова: Ако не беше СССР, от България щеше да остане само Софийска област

Според посланика Русия е нападнала Украйна, защото Киев се готвел да превземе Донецк, Луганск и Крим

OFFNews 27 март 2022 в 18:35 10771 19

Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска област, защото тогава стана реч за разделянето на България и само Съветският съюз не дава да се раздели тя. Не само че СССР не дава тя да бъде разделена, но й оставя придобивката Добруджа. Това заявява руският посланик в София Елеонора Митрофанова в интервю за Поглед.инфо.

Коментарът й е по повод дебата за демонтаж на Паметника на съветската армия в центъра на столицата.

"Поради това, колкото и да са сложни отношенията, трябва по-обективен поглед на историята. Що се отнася до паметника на Съветската армия, струва ми се, че борбата с паметниците е последно нещо. Защото паметниците са, как да го кажем, символ на всяка епоха, който всяка страна е длъжна да пази. Вземете паметниците на Руско-турската война, към тях се отнасят уважително. Към паметниците на Съветската армия също се отнасят уважително в България и ние го оценяваме. Ето защо моето отношение, особено като човек, който се е занимавал със съхранение на паметници и паметни места, е, че това е историческо наследство на всяка страна. Вижте, например, Франция. Там не се борят с паметниците. Там има паметници на Наполеон, Робеспиер и на Френската революция, и на разни крале. Нищо и никой не се занимава с тях. Там има улици в чест на американски президенти, улици на името на руски композитори. Има улица "Сталинград". Разбирате ли, това говори за нивото на културата на обществото", казва тя.

Митрофанова твърди още, че в продължение на осем години Руската федерация се е опитвала по всякакъв начин да повлияе на киевския режим. Тя оправдава агресията на страната си срещу Украйна с твърдението, че самата Украйна е щяла да нападне ДНР, ЛНР и незаконно анексирания от Москва Кримски полуостров.

"Въпреки това, преговорите не доведоха до никакви резултати и от началото на 2016 година НАТО и страните от НАТО започнаха да доставят на Украйна оръжия. У нас достигнаха сигнали, че украинската армия се съсредоточава около тези райони (Донецк и Луганск). Стана ясно, че те планират военна операция против тези две републики, а също и против Крим", казва тя.

Според нея военната операция в Украйна е разкрила "мащабите на участието на нацистките батальони във въоръжените сили и въобще тяхното влияние в политиката и над мирното население, явно сме ги недооценили".

"За нас възраждането на нацизма, което виждаме в Украйна, е на генетично ниво, това, което не можем никога да позволим", казва още Митрофанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

600

19

Боже! Върховна наглост, цинизъм и лицемерие. Всичко руско е само лъжа. Тая изкуфялата е с промит кокоши мозък. Кой кого напада, ма перушано! Домбас, Луганск и Крим (от 1.07.2022 отново) са си украински. Много отдавна трябваше да премахнем символ на окупатора и агресора СССР-Русия. Където стъпят ватенките никне само нищета

75

18

230 млрд баксов

28.03 2022 в 09:31

Ако не беше България да ви даде писменост,
Русия щеше да е само Московска област.

6145

17

kokoten

28.03 2022 в 09:06

Да местиш и да премахваш паметници 80 години след събитията е варварщина....нека историците спорят,а паметниците трябва да стоят,те за това са паметници,да пазят паметта за нещо важно което се е случило.....всички революции са започвали като правило с разрушаването на паметници...нека не се опитваме да започваме нова революция-просто нямаме мозък за такива изпълнения....нека се съсредоточим в/у това откъде ще вземаме газ и нефт в следващите десетина години,щото,въпреки,демократизма които ни е налегнал,все още не сме започнали да фотосинтезираме....

10935

16

borisboris

28.03 2022 в 08:29

Митрофанова също нямаше да я има и да злобее тук, ако не са се били осъществили цял куп случайности.

2550

15

alfakentavur

28.03 2022 в 08:08

А ако има държава, която с пълно право да може да се протипоставя на какъвто и да е хипотетичен нацизъм - това е Израел.
Преди нацистка Германия и СССР да воюват има-няма 4 години, те горе-долу същото време са първи приятели. Така че 50:50. Колкото Расия е била против нацизма, толкова е била и за.

И правилно GB отбелязва. Всъщност по брой и численост на крайно десни и неонацистки организации именно Расия е номер 1 в света.

2550

14

alfakentavur

28.03 2022 в 08:04

Ако не беше България, нямаше да има СССР. Щяха да пишат на латиница, щяха да са католици и повечето от територията им да е разпределена между други католически държави. А те да имат една малка държавица около пресушеното блато Масква.

3714

13

GB

28.03 2022 в 01:51

"За нас възраждането на нацизма, което виждаме в Украйна, е на генетично ниво, това, което не можем никога да позволим", казва още Митрофанова.------------------


Затова ли имате над 100 крайнодесни и 53 про-фашистки официално регистрирани организации? Някои официално спонсорирани от държавата?! Регистрирани! Официално признати! В Русия!

800

12

sashkvask

27.03 2022 в 23:28

Свежарка

1000

11

evil

27.03 2022 в 22:11

Ех, този маниер на пропаганда, като на гьобелс, голямото насаждане на "признателност" на българския народ към "безкористното" освобождаване на българите от турско робство (платено от същия този български народ с паричната равностойност на 32.5 тона злато), сега засвирват на същата струна на "признателността", само, че акордът е друг, "ако не беше ссср щяхме да сме с размера на Софийска област, но другарката мутрафонка забрави как тримата големи в Ялта са чертали ЗАЕДНО карти на Европа и кой какъв пай ще получи, нали така другарко мутрафонова, България е това, което е, защото остана в сферата на влияния на ссср. А тук добре се споменава македонската нация и език, и плановете на сталин за отцепване на Пиринска Македония от България, та кой е по отцепването?

14469

10

случайно прочетох

27.03 2022 в 21:16

Тая защо си премълча кой измисли македонски народ и език?
И защо още е тук?
Колхозът я чака!!!

 
X

Да помогнем на украинските деца!