Метаданните показват кой е авторът на файла на закона за уседналостта

OFFNews 06 април 2017 в 15:48 12416 8

Уволненият служител на Министерството на правосъдието заради публикуване на проектозакона за уседналост при всички избори пусна във фейсбук профила си снимка на "паспорта" на документа, показващ кой е авторът му.

Става въпрос за т.нар. метаданни на файла, в които е записано от кого е създаден той и кой е нанасял промени по документа. Снимката показва, че автор е потребител на име Drumevi (б.р. - тук става въпрос за името, с което е регистриран потребителят на компютъра, на който е бил създаден файлът), а последна редакция по него е нанесъл уволненият Любомир Талев.

Фамилията Друмеви съвпада с тази на секретаря на президента по правните въпроси проф. Мария Друмева, за която Талев твърди, че е един от авторите на законопроекта. Самата проф. Друмева отрече това, като пред "Правен свят" заяви, че е била само консултант "от гледна точка на правната техника."

Припомняме, че законопроектът бе публикуван в началото на тази седмица на интернет страницата на МП с цел обществено обсъждано. Той предизвика силни обществени реакции. В проекта не бяха посочени авторите. В сряда правосъдният министър уволни шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който според министъра умишлено е злепоставил институцията, публикувайки проекта без съгласуване и в неокончателен вид. Самият проект бе оттеглен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

06.04 2017 в 16:16

Който и да го е предложил е постъпил правилно.Няма драма.
Драма е цената на горивата у нас и да не ни баламосват.

77927

5

El Commandante

06.04 2017 в 16:04

Не разбирам защо цялата тая история се представя едва ли не като некакъв УседналГейт който едва ли не требва да злепоставя Радев, като и на малките деца е ясно че поне 80% от населението подкрепят подобна инициатива.

Като искате да гласувате, стойте тука, като искате да живеете другаде, което е напълно ОК, гласувате за референдума в Турция, за кмет на Лондон или за канцлер у Германия, там където си изкарвате парите.

Какво не е ясно не разбирам?

42249

4

Denis Rizanov

06.04 2017 в 16:03

Най-лесно е да помолите Друмева да сътвори един празен файл и да ви го прати.
И ще отпаднат половината викове на сухо пенетрираните луѓе.

10571

3

Hissarion

06.04 2017 в 16:00

Хайде сега всички ще си прехвърлят топката и ще се крият като мишки, при въпроса Кой. Това май сме го гледали вече доста пъти