Местан: ДПС вижда необходимостта от актуализация, но няма да я подкрепи

Ивайло Анев 18 ноември 2014 в 15:58 4874 5

Няма спор по необходимостта от актуализацията на държавния бюджет, но ДПС няма да подкрепи предложението.

Това стана ясно от изкаване на лидера на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна.

По думите му ако днес кабинетът е имал програма, единствено с по-оптимистичните приходи, заложени в предишния кабинет, страната нямаше да се намеира в режим на свръхдефицит. Местан заяви още, че партията му е поела политическата отговорност пред избирателите и допълни, че дебатите в днешния парламент отново са дебати за КТБ.

Според него, когато се говори за КТБ, само смирението няма да е достатъчно – необходим е катарзис, като политическа и наказателна отговорност.

„Именно защото е засегнат значим публичен интерес, нека не заблуждаваме българското общество. Гарантираните влогове в КТБ ще се изплащат с данъците на всички български граждани. Това ще се случи, защото трябва да се случи. Такъв е законът. Не можем да се правим, че нищо не се е случило“, подчерта Местан.

Той беше категоричен, че по отношение на КТБ няма такова нещо като „Света вода ненапита“.

"5 редовни и 2 служебни правителства се разполагаха в периода на възникване на това нещо, което трудно бихме могли да определим като банка. Не е било непорочно самото зачатие през 2000 година. Единствената ваксина е истината, ние нищо друго не искаме“, каза още лидерът на ДПС.

"Не може да се имитира дълг от 3 млрд. лева без да сме казали на българските граждани защо, без да поемем политическа отговорност“, каза още Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews