Меморандумът не е ултиматум, нито е предложение за коалиция, заяви Надежда Йорданова

OFFNews 25 февруари 2024 в 10:24 1410 3

Надежда Йорданова

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Меморандумът, предложен от ПП-ДБ на ГЕРБ, в никакъв случай не е ултиматум, а основа за водене на разговори. Това каза в интервю за предаването "Тази неделя" Надежда Йорданова, депутат от ПП-ДБ и бивш министър на правосъдието.

Вървим към избори: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

"Това не е коалиционно споразумение, защото то не включва всички елементи на управлението. Това е по-скоро механизъм за вземане на решения", уточни тя.

Според нея ротацията трябва да се случи при ясни и прозрачни условия, защото България трябва да бъде управлявана от редовно правителство. Йорданова посочи още, че разговори за ротацията ще има и те трябва да бъдат проведени спокойно, извън светлините на прожекторите.

Борисов: Не съм виждал меморандум, подходът на ПП-ДБ е арогантен

За случая около показно убития Мартин Божанов-Нотариуса Йорданова заяви, че не е била запозната с дейността на Нотариуса, докато е била правосъден министър в кабинета на Кирил Петков. Тя обаче знаела за заплахите срещу съдия Владислава Цариградска и предприела действия.

"Получих данни от Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства за незаконосъобразно използване и сигнализирах Инспектората към ВСС. Нямаше обаче никакви действия", обясни тя и подчерта, че трябва да се направи всичко възможно интересът към дейността на Божанов да не спира и темата да не е чудо за три дни.

Според нея схемата за влияние в съдебната система надхвърля полето, на което действа и зад нея има и политически фигури.

"Случаят "Божанов" трябва да се разплете, дължим това на българското общество. Трудно е да се приеме, че това се е случвало без политически гръб", коментира Йорданова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

25.02 2024 в 16:46

Ако предложа на годеницата си предбрачен договор и й кажа, че ако не го подпише, няма да се оженим - не договорът е ултиматум. А моето настояване за подписването му.
Капиш?

905

2

Kahles

25.02 2024 в 14:42

Не било ултиматум! Ами какво е тогава бе, Надке, като заявихте, че ако ГЕРБ/СДС не го приемат, отиваме на избори?

И защо не го представихте първо на тях, а го обявихте първо в медиите?

Ако е предложение и преговорна позиция, коректното е да ги представите първо на партньорите си, да разговаряте и преговаряте по тях! И чак ако след това не стигнете до обща позиция по въпросите, да обявите в медиите, че разногласията са прекалено сериозни и отиваме на избори

135

1

Far Rider

25.02 2024 в 10:36

Някой да обясни на госпожата и нейната група какво е меморандум, за какво се ползва и най-вече КОГА. В дадения случай, ако е така както го описва тя, то този документ не трябва да се наричам по този начин. Научете си политическите уроци.
 
X

Да помогнем на украинските деца!