Манолова: Ние идваме, за да изгоним мутрите. Обратно на площадите при първия знак, че се готви подмяна

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2021 в 11:05 2923 2

"Нека се знае, че нищо няма да ни спре да се върнем на площадите, откъдето идваме, при първия знак, че тук, в тази сграда, се извършва подмяна на волята на хората от протестите и на обикновените български граждани. При първия знак, ние идваме! Обратно на площадите и на улиците на България!", заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Призивът "Мутри вън" вече не е достатъчен, за да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани. След десетилетия мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани на всички етажи и във всички власти... затова "Ние идваме", за да изгоним мутрите", така коментира Манолова вчерашното решение на коалицията да промени името си. 

Манолова съобщи още, че още днес ще бъде внесено предложение за продължаване на работата на комисията по ревизия. Тя съобщи, че ще внесат и искане за създаване на анкетна комисия за полицейското насилие и незаконното подслушване по време на миналогодишните летни протести.

След другите предложения, които ще бъдат внесени от парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!", са и законопроект за преизчисляване на пенсиите, за личния фалит, личната помощ и други над 20 законопроекта.

"На 46-тото НС се пада отговорността да проведе истинската съдебна реформа, която да осигури европейски стандарт на правова държава", заяви още тя.

"Нашата главна задача в това Народно събрание е да изпълним волята на обикновените хора на България - да живеят в справедлива, богата, просперираща правова държава", така Манолова обобщи приоритетите на коалицията.

"Не можем да допуснем съдбата на България да се определя от провалили се кадри на ГЕРБ и на ДПС", заяви още тя.

От трибуната председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" поздрави "Има такъв народ" за победата на изборите, но подчерта, че никой не е в парламента за постове и порции. 

"В мига, в който някой се обърка, че тук сме за риалити формат, за социален експеримент с българските граждани, че тук сме за фейсбук демокрация или за "телевизията прави силата", че тук сме за тънки партийни сметки или за други форми на подмяна и партиен инженеринг, ние ще излезем на площадите и ще протестираме, както го правихме досега", беше категорична Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови