Манолова няма да прави партия и няма да подкрепя листа за СОС

В паника са и има защо да се боят от мен. Ще разградим сегашния модел тухла по тухла, каза Манолова

OFFNews 04 септември 2019 в 13:03 4114 0

Фейк новина от официозите на властта е, че ще правя партия. Нямам намерение да се занимавам с политическо строителство, обяви Мая Манолова на първата си пресконференция след като бе издигната за независим кандидат-кмет на София.

Тя уточни, че ангажиментът и е към столицата.

"Искам да докажем, че София може да се управлява за и с гражданите", каза Манолова и подчерта, че ще разчита на подкрепа от всички хора, които искат промяна, независимо от това дали са леви, десни, центристи, либерали или консерватори.

Според нея проблемите на столицата нямат цвят и само чрез обединение може да бъде разграден сегашният модел.

Манолова обясни, че кампанията ѝ ще се финансира съвсем открито и прозрачно. 

"След като инициативният комитет се регистрира в ЦИК ще обявим банкова сметка и електронна платформа на която всеки ще може да дари пари в размер до една работна заплата - 560 лева. Ще качваме информацията за размера и дарителите на сайта си", каза тя.

Бившият омбудсман обясни и че няма да се приемат дарения от фирми и корпорации, а само от хората.

"Ще харчим само това, което сме събрали", посочи тя.

Манолова обяви и че няма да подкрепя независими кандидат-кметове на други населени места, както бяха поискали някои от нейните поддръжници.

"Няма да имам собствена листа, нито ще декларирам подкрепа за конкретна листа с общински съветници", подчерта тя и обясни, че в местния парламент ще разчита на добро сътрудничество с представители с различни цветове, каза още тя.

Според нея кметската кампания, която предстои, ще е "нечестна, агресивна и подла".

"Върху мен бяха изсипани безумни обвинения, инсинуации и опити да бъда дискредитирана от официозите на властта. Така че кампанията ще е тежка, компроматна и с непозволени удари. В паника са и има защо да се боят от мен. Ще разградим сегашния модел тухла по тухла", завърши Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови