Македонските власти осъдиха нападението срещу българския клуб в Охрид

OFFNews 12 октомври 2022 в 21:16 1596 1

Счупената табела с името на клуба

Снимка БГНЕС

Счупената табела с името на клуба

Македонското министерство на външните работи осъди нападението срещу българския клуб в Охрид.

Днес, шест дни след откриването му в Охрид, беше нападнат културният клуб "Цар Борис Трети". Счупена е табелата с името на клуба. Това се е случило около 13.30 ч. българско време.

Македонското министерство на външните работи определи случилото се като "вандалски акт" и призова "компетентните институции да предприемат необходимите мерки за безпроблемното осъществяване на всички гарантирани от Конституцията и законите права и свободи на човека и гражданите".

От външното министерство напомнят, че "съгласно конституцията на страната и според дългогодишната практика всички граждани на Република Северна Македония имат еднаква свобода на сдружаване с цел упражняване на правата и убежденията си".

"В същото време повтаряме призива към всички граждани и сдружения на граждани за зряло и отговорно поведение при зачитане на правата и свободите на другите, като отбелязваме, че мултиетническият характер на страната ни е една от основните ценности на конституционния ред, което е право и задължение за всеки от нас”, пишат още от македонското МВнР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!