Майките от 'Системата ни убива' влизат в предизборната надпревара

Йорданка Веселинова 15 август 2022 в 13:13 2928 3

Системата ни убива

Снимка FB/Системата ни убива

Майките ще са част от гражданска квота, партията ще обявят до края на седмицата

Майките от "Системата ни убива" ще участват на предсрочните избори, обявиха част от членовете на гражданското движение.

Те съобщиха, че ще са от гражданската квота на партия. Коя е тя обаче към момента не е ясно, като името ѝ ще бъде обявено до края на седмицата. От думите им става ясно, че това няма да са БСП, ДБ и ПП, нито пък ГЕРБ и ДПС:

"Голяма част от партиите не искаха да си признаят, че системата ни убива, защото те я градиха. А пък новите, въпреки нашата огромна надежда, само декларираха, че могат да променят системата, но не направиха нищо... ще дадем началото на промяната, защото не може да продължи нещо, което не е започвало."

От "Системата ни убива" не дадоха категоричен отговор дали ще са част от листите на "Изправи се, БГ" на Мая Манолова.

От изявлението стана ясно, че гражданската инициатива "Системата ни убива" ще има свой представител във всяка листа на неизвестната към момента партия.

"Крайно време е в този парламент да влязат истински протестиращи. Мантрата за кюлчетата и чекмеджетата се изтърка. Мантрата за оставката на Гешев също...", добавиха от организацията.

В края на импровизирания брифинг пред Народното събрание стана ясно, че сред приоритетите на "Системата ни убива" освен социалните права на хората с увреждания са още екологията, земеделието, уличните животни. В движението влизат още и т.нар. ловци на педофили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

3

Moirae

15.08 2022 в 15:31

Да не стане така, че да е някоя кремълска партия (че по метода на изключване не останаха много други). А пък точно кремълката състема (режим) далеч не е създала благоприятни условията на живот на гражданите си - със или без увреждания.

915

2

8LCHQ997B0oOvWE

15.08 2022 в 14:48

Не е ясно кой им гледа децата когато по цял ден миткат по улиците и висят по кафенетата."Една жена каза",че след като си извоюваха големи пенсии за гледане,са си взели слугини в къщи.