"Лидер" се коалира с Николай Бареков

OFFNews 18 август 2014 в 14:32 6553 15

Коалицията се регистрира в ЦИК.

"Партия „ЛИДЕР“ влезе в коалиция „България без цензура“. Формацията подписа коалиционно споразумение час преди политическият съюз около Николай Бареков да се регистрира в ЦИК", съобщиха от "България без цензура".

В Централната избирателна комисия с него, освен лидерите на партньорите ЗНС и Гергьовден – Румен Йончев и Драгомир Стефанов, присъства и председателят на "Лидер" Кънчо Филипов.

„Реал Мадрид продаде неможещия Пепе и купи Роналдо“, коментира Бареков по повод факта, че наскоро ВМРО напусна коалицията.

И Бареков, също като лидера на "Атака", обяви, че е избрал днешния ден за регистрация на коалицията, защото е Денят на Св. Иван Рилски - небесен закрилник и покровител на българския народ, патрон на миньорите и българските будители.

Бареков обяви, че допирните точки с "Лидер" са за откриване на нови реални работни места, "а не само раздуване на администрацията", както направили ГЕРБ и БСП. 

"Очаквайте позитивна кампания от наша страна. Няма да разтягаме коалицията докрай в пространството, желанието ни е да направим нещо смислено", казва Бареков.

С партията на Христо Ковачки "Лидер" се свързва един от най-големите скандали за купуване на гласове.

Преди изборите през май разследване на Нова тв разкри как миньорите от Бобов дол са били принуждавани под заплаха за уволнение да гласуват под строй за БСП.

Държавата се отблагодари на Христо Ковачки за гласуването "под строй" на миньорите от Бобов дол за БСП, като разсрочи дълговете му, които са в размер на 41 милиона лева. Решението взе Надзорният съвет на Националния осигурителен институт.

В същото време, при регистрацията на "България без цензура", лидерът на партията Николай Бареков обяви:

"Ще правя агитация при българските миньори и Николай Бареков ще спечели всички гласове на миньорите в България и отсега го казвам, който миньор гласува за Бареков ще получава възможност да си работи заплатата и ще го пенсионираме рано".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!