''Левицата!'' с кампания срещу спекулата със ''златни'' яйца, зове да не се купуват яйца до Великден (снимки)

OFFNews 22 февруари 2023 в 13:44 3276 1

Снимка Пресцентър ''Левицата!''

Новата политическа формация "Левицата!" обяви началото на протестна кампания "Антиспекула" със "златни" яйца. Акцията е насочена срещу изкуствено завишените цени в хранителната индустрия.

От формацията, в която участват Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Първанов, Румен Петков и други видни социалисти, призоваха гражданите да не купуват яйца до Великден. Протестът на "Левицата!" цели да намали цените на основните хранителни продукти така, че да направи стойностите по-поносими за потребителите.

"Левицата!" откри протестната кампания в магазин на една от големите хранителни вериги, но ще продължи и в други хипермаркет, като фокус на акцията ще бъдат основните хранителни стоки, като сирене, мляко и месо.

От "Левицата!" дадоха заявка, че в следващия парламент ще внесат редица нормативни промени, които да гарантират покупателната способност на българските домакинства.

"Идеята на новата лява формация е да се въведе таван от 5% надценка на цените на десет продукта от малката потребителска кошница, на които влизат в магазините, както и задължение на търговските вериги да показват доставната и продажната цена на продуктите", заяви лидерът на "Изправи се, БГ" Мая Манолова.

"Левицата!" предлага и да се създаде специален разследващ орган, който да е на терен и да налага сериозни санкции при установено нарушение, особено на основните продукти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!