Кунева представя концепция за реформа в образованието

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 08:35 2829 7

Кунева представя концепция за реформа в образованието

Меглена Кунева ще представи приоритетите си за реформа в образованието пред Реформаторския блок и ГЕРБ, съобщава bTV.

Тя беше номинирана в края на миналата седмица за нов министър на здравеопазването от Реформаторския блок, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на проф. Тодор Танев

Очаква се новият министър ще бъде гласуван от парламента в сряда.  Междувременно снощи от Гражданския съвет на Реформаторския блок обявиха, че ще гласуват "въздържал се", за кандидатурата на Кунева. 

Причината е, че пред тях не са били представени нито кандидатурата, нито концепцията за развитие на сектора.

ДСБ пък не участва в гласуването за ново предложение за министър на образованието на заседанието на РБ миналата седмица, защото излязоха в опозиция в края на миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 19:43

...ИМАМ СЛЕДНИЯ ВЪПРОС към "модератор":
АКО(!) Ако, пак повтарям, ако, хипотетично напиша: "таз, Кунева, таз брамтия, кощрамба, килистура, миндил...ДА Я ЕБА В КОНЦЕПЦИЯТА!" Ще ли да ми напишете: "този коментар е недостъпен поради сексуално и т.н." щото, нали разбирате, става въпрос за метафора, не за нещо друго. Па и като си помисля за друго...да не кажа голяма дума ама...

02.02 2016 в 17:40

Другарката Кунева-Пръмова се очертава като най-всеяднотото бюрократично-номенклатурно създание на българския политически небосклон. Това евроинтеграция, правосъдие, наука, образование, земеделие, мелиорации и пр. , това президентски пост, вицепремиерски пост, това еврокомисар, това номинация от коалиция на БСП, ДПС и НДСВ, това номинация от коалиция на ГЕРБ, ПФ и АБВ, няма значение ! Важното е да е най-отгоре на властта ! Кадърно нещо ви казвам ! И милиарди през нейните ръчички да се раздават ! Тъй се печели електорат ! А после нека някой я догони ! Няма стигане !​

02.02 2016 в 12:00

Много обичам когато се приемат принципни споразумения, харти, стратегии, концепции, презентации и други синоними на 'лист с добри пожелания'. Стоят усмихнати политици, казват колко ще е яко всичко и после въпросното листче се скатава и никога, ама никога не се споменава за него повече.
Кой трябва да е този безумник, който вярва, че един човек (министър) ще отиде в кабинета си и от там ще започне да съставя супер яките закони и програми, които ще създадат супер умните ученици, студенти, академични кадри?

В момента да влезеш и да учиш за учител се води за едно от най-големите падения, защото си обречен на благословията на държавата и бюджета, който тя ти отреди. Съответно учители стават кандидатите с най-ниски оценки на изпитите т.е. най-неподготвените. После тези хора се очаква да обучават и вдъхновят ученици като техни наставници в науката и знанието. Дали ще се получи?
Ролята на държавата в образованието просто не трябва да е такава, каквато е в момента. Стъпките за да имаме образована нация просто са толкова много и излизат много извън някаква законова рамка и бюджет, че това е по-сложна и дълга като време реформа от енергетика, здравеопазване и съдебна система взети заедно. И да очакваме, че Кунева ще напави някаква реформа е все едно да очакваме да ударим 6ца от 6от49....малко няма смисъл :)

02.02 2016 в 10:55

????????????? ВЧЕРА Я ПРЕДЛОЖИХА, ДНЕС С ГОТОВА КОНЦЕПЦИЯ?!?!? ТОВА Е НЕПОНОСИМО БЕЗСРАМИЕ! ЩО ЗА СВИНЯ, ЩО ЗА СВИНСТВО! ...ОСВЕН АКО НА ТОЗИ НАИВЕН ЧОВЕЧЕЦ НЕ СА МУ ГОТВЕЛИ ТЕКМЕТО ОТ ПОНЕ ШЕСТ МЕСЕЦА И НА ТАЯ КУ-КУ-КУНЕВА ДА И Е БИЛО ОБЕЩАНО МЕСТЕНЦЕТО, ТЯ ДА СЕ Е ПОДГОТВИЛА С ОНЦЕПЦИЙКА...И СЕГА.. АХ..ОХ..ВИЖ ТИ:) КАЛТАШКИ, КУРВЕНСКИ НОМЕРА. НА ШЕСТАТА ВЛАСТ. КУРВЕНСКАТА!

02.02 2016 в 10:00

Концепция??? Пффф... Таа па, мноо скромна...
КОНЦЕСИЯ трябва да предложи, КОНЦЕСИЯ.
И приватизация.
Ердоган с радост ще "инвестира" и тук. Но поне ще е законно.
Боже пази България? Не!!!
Нас вече Турция ни пази.

02.02 2016 в 09:34

Сте сложат за министър една кукумявка която няма даже подкрепата на своийте. Бойко се опитва да разтури и без това тази едва крепяща се формация.

02.02 2016 в 09:00

за нов министър на здравеопазването от Реформаторския блок, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на проф. Тодор Танев. ...
грешката е вярна - както се казва. мегленчето става и за мин. на здравеопазването :) или по друг начин казано - на всяка манджа меродия.