Quantcast

Кунева: Няма да спра да убеждавам критиците, че България е готова за Шенген

Ивайло Анев Последна промяна на 14 декември 2014 в 17:35 1572 7

Вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева

"Няма да спра да убеждавам всички критици за влизането на България в Шенген, че ние сме готови".

Това каза вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева на брифинг при посещението си на Летище София.

„Знам, че това е по-сложен политически въпрос, но когато говорим, че трябва да бъдем преценявани според заслугите си, аз имам предвид точно това, което видяхме тук и това, по което България работи години наред“, посочи Кунева.

Вицепремиерът обясни, че със заместник-министъра на Министерство на вътрешните работи са се опитали да изчислят колко милиона са влезли в охрана на границите по Шенген – не по-малко от 300 млн. евро.

„Това са пари, които трябва да дадат своята възвращаемост през икономиката ни и през репутацията ни. Вложени са средства, не само за техническото осигуряване на Шенген, но и за подготовката на хората, които ни посрещнаха с един и същ въпрос – Кога? След като България е изпълнила всичко – кога нейните усилия ще бъдат разпознати?“, запита Меглена Кунева.

Тя добави, че силно вярва в справедливостта и в това, че европейските страни-членки ще бъдат справедливи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 10:06

Обадила се патката от тенжерата...Като гласувате за ГЕРБ и ПФ ,получавате др.Куневица-Пръмовица.Да ви е честита,тази национална предателка.Тази ли искате да ви управлява,това нищожество.Как си представяте вие до нея.Ами тя няма нищо общо с изстрадания български народ!Гласувате само за плужеци и после ревете.Не разбрахте ли,че АТАКА е партията...Волен е човекът.Така сте се надупили на ЕС,че направо ме е срам...

14.12 2014 в 21:26

"са се опитали да изчислят колко милиона са влезли в охрана на границите по Шенген – не по-малко от 300 млн. евро."Кой са тези граници?Защо не публикувате договора за присъединяване на Бългярия към ЕС?Там ще заблести с пълна сила омразата Ви към Родината ни.Вие бяхте основния вносител и до края криехте от нас заробващите клаузи в него.С какво можете да ме убедите че това е добре за мен.С лъжите си или със вашето презрение към всичко българско.

14.12 2014 в 21:12

"са се опитали да изчислят колко милиона са влезли в охрана на границите по Шенген – не по-малко от 300 млн. евро."Кой са тези граници?Защо не публикувате договора за присъединяване на Бългярия към ЕС?Там ще заблести с пълна сила омразата Ви към Родината ни.Вие бяхте основния вносител и до края криехте от нас заробващите клаузи в него.С какво можете да ме убедите че това е добре за мен.С лъжите си или със вашето презрение към всичко българско.

14.12 2014 в 18:56

Насрански, на какъвто и фалос да се наденеш, немски стандарт няма да получиш. Затова се иска воля, желание и способности.

А дори само като прочете коментарите под статията „Расизъм“ на Евгений Дайнов, и непредубеденият ще стане критик.

14.12 2014 в 18:24

Еми верно ЕС са доминирани от Германия, ма ние какво общо имаме с тях? Да не би българите да са получили НЕМСКИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ? Дори напротив - изпаднахме като НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА.

За чий *ур седим още в Еврогейския Съюз и педероатлантическия пакт! Каква ни е ползата? Еми направо - НИКАКВА.

Омерзен съм.

14.12 2014 в 18:21

очакванията и надеждите, г-жо Кунева, са нищо повече, освен повод за разочарование ! застанете на един граничен пункт с Турция, и вижте как може да се влезе в БГ спокойно и безпрепятствено и как багажниците се проверяват "избирателно". това не може да е външна граница на Шенген, независимо колко милиона са вложени в охрана ... едното не е гаранция за другото по подразбиране. друг е въпросът, ако с такива изказвания целите да се харесате на тези, които ви подариха този министерски пост. нали това искахте да докопате - ето ви. в следващото правителство едва ли ще сте там !

14.12 2014 в 18:17

Това означава, че освен тъпа е и много упорита тая кокошка..а тези са най пагубни за държавата. България трябва да напуска вече тази германска рекетьорска организация ЕС, от която единствената полза, е че цената на разговорите по телефона стана по малка и ест за герб, че цуцат яко комисионни от германските бизнес компании, за които си развиват пазара тук като избиват нашия собствен!!! Това е една нацистка организация която смуче като пиявица от всички членки,,,нали се чудите как въпреки загубата на войната германците са напред...ами ето така, това им е ноу хауто..яко пиар за повече членки в ес и повече пазар за германските стоки..при това силово налаган!! Само някой деградирал тъпанар като боко и кокошкунева може да иска да се мазни и лиже гъза на меркел (Хитлер версия 2)