Quantcast

Кунева: Важно е ВСС да си върши работата (обновена)

Нели Чолашка Последна промяна на 12 декември 2014 в 13:41 2463 17

Меглена Кунева

Колкото до въпроса за оставката, аз предпочитам да има Висш съдебен съвет, който да си върши работата.

Това обяви вицепремеиерът Меглена Кунева, която наблюдава и ресор правосъдие, в кулоарите на парламента в отговор на въпрос подкрепи лидера на ДСБ Радан Кънев, който вчера от трибуната на парламента поиска оставката на целия ВСС.

Той се мотивира с критичните изказвания на френския посланик срещу съдебната ни система, нападенията над съдии и съмненията за случайно разпределение на делата.

Знаете, че министърът на правосъдието е член по право на ВСС. Нека да разговарям най-напред с него, да чуя какво е неговото мнение, защото той отговаря за цялостната реформа. И аз смятам, че е коректно да попитам най-напред него как гледа той на това предложение и след това да оформим един общ отговор от страна на ангажираните със съдебната реформа власти, в този случай изпълнителната власт", каза още Кунева.

В кулоарите на парламента, след като отговори на парламентарни въпроси по време на контрола, Кунева отговори и на журналистически въпроси в кулоарите.

По-късно в профила си във Фейсбук тя уточни:

Днес в парламента журналистите ме питаха дали подкрепям искането на Радан Кънев за оставката на ВСС.

Аз искам работещ ВСС и гаранции, че, какъвто и да е неговият състав, той ще изпълнява функциите си да гарантира работеща, независима и справедлива съдебна система. Държа съдебната власт да припознае своята лидерска роля в провеждането на съдебната реформа.

С г-н Кънев сме в различни качества - като част от изпълнителната власт не разполагам с правомощия, по Конституция, да искам оставка на ВСС, докато всеки народен представител от най-високата трибуна на държавата може да прави това.

Като председател на партия от РБ обаче, още повече като председател на "Движение България на гражданите" - партия, в чието създаване беше заложена реформата в правосъдието - смятам, че когато една политическа сила е отговорна за реформите в държавата, тя не само трябва, но е и длъжна да алармира за всички пречки по пътя на тези реформи.

Изразих позицията си за ВСС, тя съвпада с тази на правосъдния министър Христо Иванов. Случващото се със системата за случайно разпределение на делата е недопустимо и пречи на хода на реалните промени.

Няма разминаване в позициите ни с Радан Кънев - според различните ни правомощия по Конституция, ние се стремим към общата ни цел по различни начини. Но целта е една - България да има ефективно правосъдие.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2014 в 17:27

Радан Кънев е абсолютно прав за съдебната система. Вече двадесет години съдебната система е на страната на мафията в тази държава и съсипва държавата. Всеки нормален и мислещ българин трябва да подкрепи Кънев.
На фона на немотията в България в съдебната система отново и както винаги ще си раздадат бонуси за празниците за "добре свършена работа". Изумяващо е безочието на всички тях

12.12 2014 в 19:47

"Кунева: Важно е ВСС да си върши работата". Мегленоо, Меглено, там е работата, че това ВСС върши работата Си. Ама Тази работа не е като онази, която трябва да върши. А ти си страхлива и недостойна, за разлика от Радан, затова бойкотирате с Лукарски избирането му за председател на РБ. Не си мислете, че в тъмното не се вижда! Никога не е рано да станеш за резил!

12.12 2014 в 15:41

„Няма да коментирам френския посланик, защото имаше далеч по-силно изявление след него. Когато има факт, когато той е по-силен от предишния, се коментира по-силния факт. За мен този факт беше съвместното изявление на премиера Борисов и министъра на правосъдието“, каза Кунева.
ТЪПО ИЗКАЗВАНЕ. НЕмам думи. Подреждаме фактите по височина, дебелина и дълбочина , преценяваме най- големия, най- тежкия, най- дълбокия и го коментираме. Останалите замитаме. Ама има мъдрост др. Кунева- Пръмова- малките камъчета катурват капруцата.

12.12 2014 в 15:38

Кунева иска работещ ВВС. Ама че конформиска. Ма то ВВС-то си работи. Какво повече да иска от него. Кунева става смешна. Много е мила на приказки ама е една мистрия за замазване.

12.12 2014 в 15:23

""За мен този факт беше съвместното изявление на премиера Борисов и министъра на правосъдието.""

С други думи мафиота вербуван агент на ДС и неговия човек са по-важни от жертвата на правосъдната система. Махайте я тая Кукувица бе! Радане с теб сме извивай ръце и да пукат тези лелки!

12.12 2014 в 15:19

Кунка е на Тиквата слугиня - нещо като жената Плевенлиев. Само Радан е неудобен.

12.12 2014 в 15:01

Eй не се начеса тази женица! Цяла България е вдигнала ръце, станахме за резил в Европа, де що доклад имаше, то не бяха посланици, то не беше комисия, ама тая имала не знам си какво във властта.... Мама ти проскубана деева, имаш двма съветника и една секретарка. И те са ти много.

Да бях гласувал за тебе на европейските избори да се беше махнала оттук, ама на, да берем ядове сега.....

Гнусно животно!

12.12 2014 в 15:01

Извинявам се ,в бързината сбърках му името на Ж.Дол,но няма чак такова значение,не го харесвам,не харесвам и склонността му да се бърка в политиката на България.

12.12 2014 в 14:56

№7 -не бързай да съдиш,първо виж кой от двамата е прав,според мен Радан е прав,а тази сврака за каква се мисли,наистина сега са в различно качество ,но все още сме парламентарна демокрация,правителството се избира от парламента и дава отчет за свършената работа пред народните представители,което значи въпросната заместничка на бОйко бОрисов да си гледа работата и да слушка!...И аз съм гласувала за РБ,дори си давам сметка,че с техните 8% ,които ние избирателите им дадохме ,те си слагат "главата в торбата"да се захващат с такива сериозни и тежки реформи,но нали от ЕНП дойде Ж.Дорл да ги притиска да правят правителство с герП...това си е направо намеса в политиката в България.

12.12 2014 в 14:53

КОЙ ГЕПИ НАД 4 000 000 000 ЛВ.И ЗАЩО ТОВА НЕ Е ТЕМА №1 за Обществото:(((((((((

ЗАЩО!!ЗАЩО!!ЗАЩО!!!ЗАЩО!!

ЗАЩО ВСЕ ПАК СЕ ТЕГЛЯТ НАД 3 000 000 000 ЛВ ЗАЕМ ЗА ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ ГАРАНТИРАНИТЕ ВЛОГОВЕ, ПАРИ КОЙТО ВСЕ ПАК ЩЕ ВРЪЩАМЕ.....ВСИЧКИ НИЕ:(((((((((((

КЪДЕ СА ПАРИТЕ КОИТО СА ВЪВ “ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЛОГОВЕ“ И БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ .......ТОЧНО СЕГА!!!:((((((((

ЗАЩО ...дюмократичнити ЩРАУСИ не коментират ТАЗИ ТЕМА!!!!!!!!!!!!