Местан: Всички важни решения се взимат с участието на ДПС

Ивайло Анев 03 септември 2015 в 13:43 4107 10

Лидерът на ДПС Лютви Местан

След днешното гласуване на законопроекта на вицепремиера Меглена Кунева стана ясно, че всички значими решения се взимат с участието на ДПС.

Това каза лидерът на движението Лютви Местан малко след като парламентът отхвърли Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта, внесен от силовия вицепремиер. Депутатите от ДПС гласуваха „въздържал се“.

„Днешното гласуване по законопроекта "Кунева" потвърди абсолютно категорично тезата от вчера, че стабилността на този кабинет е едно добро пожелание, една мечта на лидерите на управляващата коалиция, но реалността е доста по-различна”, категоричен беше Местан.

Той допълни, че в момента има проблем с изясняването на профила на кабинета.

Още вчера лидерът на движението даде заявка за нова конфигурация във властта, като заяви, че България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта.

Като основен проблем в коалицията той посочи идейната несъвместимост между партиите в управляващото мнозинство.

„Ако някой съзира някакво желание на ДПС да влиза в една или друга управляваща конфигурация, ще кажа, че това е отново в плана на самоцелните хипотези. Когато говорим за нов ясен, изчистен евроатлантически профил на управлението, нямаме предвид непременно съучастието на ДПС в една такава управляваща коалиция”, допълни Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!