"Краят на прехода дойде с готовата отсечка от Свиленград до Капитан Андреево"

OFFNews 07 юни 2015 в 11:41 6195 6

На България ѝ трябваха 35 години, за да си завърши дясното платно на отсечката от Свиленград до Капитан Андреево. Надявам се това да е краят и на прехода, който олицетворява това строителство, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при въвеждането в експлоатация на новата пътна отсечка.

С тези почти 9 км общата дължина на готовата магистрала е 80 км. Новият обект е изграден със средства от републиканския бюджет на стойност 35 млн. лв.

Последният участък от магистрала „Марица” - отсечката от Димитровград до връзката с магистрала „Тракия” – Лот 1 ще е готов до първи октомври, увери Лиляна Павлова.

Спазени са всички изисквания за безопасност, монтирани са еластични мантинели и дано да няма инциденти, каза строителният министър. С въвеждането в експлоатация на новото платно по завършената магистрала вече се пътува от Димитровград до ГКПП „Капитан Андреево“.

В новия участък има 6 селскостопански подлеза, 2 надлеза и мост над река Канаклийска.

Изпълнител на обекта е „ПСТ Груп“ ЕАД /“Пътни строежи“, Пловдив и „ПСТ Холдинг“ ЕАД/. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ ЕООД, а авторският от „Пътпроект“ ЕООД.

АМ “Марица” е по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва АМ „Тракия” при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”.

Общата дължина на АМ „Марица“ от връзката с АМ „Тракия“ до ГКПП „Капитан Андреево“ е около 117 км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!