Косово открива почетно консулство в Несебър, хотелиер става консул

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2018 в 12:59 5553 1

Правителството даде съгласието си Косово да открие почетно консулство в България и да назначи хотелиера Пламен Копчев за свой почетен консул.

Пламен Копчев притежава богат професионален опит в областта на туризма, търговията с петролни продукти, както и в сферата на високите технологии. Член е на Управителния съвет на „Слънчев бряг“ АД и на Съюза на собствениците на хотели на к. к. „Слънчев бряг“. Има опит като административен ръководител от работата си в БДЖ.

Политическият диалог между България и Косово се развива все по-интензивно през последната половин година, което създава предпоставки за активизиране на двустранните икономически отношения в области като туризма, енергетиката, строителството, инфраструктурата, телекомуникациите, както и в сферата на културата. Откриването на почетно консулство на Република Косово у нас ще стимулира развитието на сътрудничеството в тези области, посочват от правителствената пресслужба.

Седалището на почетния консул на Косово е град Несебър, а консулският му окръг обхваща територията на цялата страна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3551

1

reKontra

19.01 2018 в 21:25

"Откриването на почетно консулство на Република Косово у нас ще стимулира развитието на сътрудничеството в тези области, посочват от правителствената пресслужба."
Глупости.
Най-бедната и корумпирана страна в Европа! Като как ще "стимулира развитието на сътрудничеството" Косоварите се издържат от наркотици. Като си увеличат пазарите около Несебър ли?На това ли му викат милиционерите "развитие на сътрудничеството"?

Ех,Разбойко,наркомангизите са ти в кръвта!