'Коалицията ни гледа като съседа от село, който е дошъл в града и трябва да го скрият в килера'

Ружа Райчева 05 май 2022 в 10:24 2116 1

Снимка БТА/Владимир Шоков

Явно на нас колегите от коалицията гледат като на съседа от село, който е дошъл в града и трябва да го скрият от съседите в килера, заяви зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в парламента. 

В момента управляващата коалиция спори заради разпределението на парламентарните групи по комисии. ИТН и "Възраждане" се обединиха в исканията си за повече места, ИТН директно обявиха, че са "ощетени", а "Демократична България" и БСП били "облагодателствани". 

Преди великденската ваканция на депутатите "Има такъв народ" внесоха два проекта на решение за промени в състава на две ключови парламентарни комисии - по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Де факто ИТН искат да имат право на още едно място в двете комисии - за сметка на "Демократична България".

Представителите на ДБ в правната комисия са съпредседателят на дясното обединение Христо Иванов и юристът Атанас Славов, а в бюджетната - съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев и икономистът Георги Ганев.

В другите две комисии - по земеделие и икономика - предложените промени са вътрешнопартийни. ИТН искат да заменят Златомира Карагеоргиева-Мострова с Христинка Иванова в комисията по земеделие, както и Танер Тюркоглу да заеме мястото на Снежанка Траянска в икономическата комисия.

Възраждане също искат още места в комисии

Има и друго изненадващо предложение за промяна в състава на парламентарните комисии: "Възраждане" са внесли предложение тяхната квота в бюджетна и правна комисия да се увеличи с по 1 място, но за разлика от ИТН те не предлагат намаляване на броя народни представители в комисия на друга партия.

Идеята е Искра Михайлова да бъде изтеглена от комисията за прякото участие на гражданите и да отиде в бюджетната, като по този начин "Възраждане" ще останат без представител в гражданската комисия. Другото предложение на партията на Костадин Костадинов е Даниел Петров да влезе в състава на правната комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

05.05 2022 в 11:08

"Коалицията ни гледа като съседа от село", рече Тошко от Ямбол от партията на чалгаря от Плевен, според когото родът му е " от дълбоко в равнината, дълбоко в селото!" Познават ги селските работи, не може да им се отрече!
 
X

Да помогнем на украинските деца!