Кирил Петков към Борисов: Стига игрички, време е да работим

OFFNews 12 ноември 2023 в 19:28 3595 2

Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

Стига игрички, време е да работим за хората. Надявам се, че това, което ни държи заедно с ГЕРБ, не е само евроатлантическата насоченост, а работата срещу корупцията, бюджета с 12 млрд. лв. за инвестиции, повишаване на пенсиите с 12%.

Това обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред Нова тв и допълни, че не мисли правителството да падне.

"Борисов в момента е в ролята на човек, който е получил загуба, в момента още се отърсва от това чувство, но минаха изборите, имаме задачи, които трябва да свършим и трябва да гледаме напред. ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят правителството, но са недоволни от него, не работи за тях", посочи още Петков. 

Той запита Борисов дали подкрепя този шеф на ДАНС, който е причинил такава огромна щета на изборите, или не. По думите му президентът подкрепя този председател на ДАНС и ако Борисов също го подкрепя, то възниква въпросът за синхрона между двамата.

"Явно в момента ДАНС не се координира с премиера, а Румен Радев трябва да преосмисли поведението си", посочи още Кирил Петков.

И за пореден път отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за над 600 млн. лв.

"Трябва да се разследват всякакви възможности за злоупотреби, за да сме сигурни, че сме в рамките на европейските закони", обясни Петков на въпрос дали е нарушена дерогацията.

И прогнозира, че падане на дерогацията след три дни ще увеличи цената на дизела и бензина. Ще спрат и данъчните постъпления от 100 млн. лв.

"Ако искат дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Габриел да поеме отговорността", изтъкна още съпредседателят на ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

2

Trabajo

12.11 2023 в 23:26

това момче не разбира, че за мутрите животът е "игра".
те това работят.

22548

1

dolivo

12.11 2023 в 21:33

Браво, ама Банкянския чукундур трудно увира
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика