Казусът ''Бачийски'', II част: ПП и ДБ търсят нов кандидат за кмет на Бургас

Йорданка Веселинова 25 септември 2023 в 15:58 9772 4

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Константин Бачийски

Казусът с лидера на СЕК Константин Бачийски търси ново решение. В този час Националният съвет на "Продължаваме промяната" решава дали да оттегли подкрепата си от Бачийски за кандидат за кмет на Бургас и кой да е кандидатът на коалицията за областния град, научи OFFNews от свои източници в партията.

Това се случва ден преди крайния срок за регистрация на кандидатите за градоначалници.

Днес Димитър Найденов - втората номинация на коалицията, но издигнат от ДБ за кмет, заяви пред БНР, че е готов да се оттегли от кметската надпревара, ако се намери общ кандидат на ПП–ДБ.

"Призовавам за намиране на общ кандидат, който да обедини избирателите и изразявам готовността си да се оттегля от кметската надпревара в името на обединението. Бих призовал Константин Бачийски също да се оттегли, ако се намери такъв кандидат, защото ние не трябва да разделяме хората. Трябва да обединим нашите избиратели в името на по-доброто бъдеще на Бургас", добави той.

Найденов каза още, че ДБ няма да отстъпи в никакъв случай и заяви, че колективните органи на обединението имат решение, според което няма да подкрепят кандидатурата на Константин Бачийски.

Две номинации, една коалиция

До странната ситуация коалицията между ПП и ДБ да излъчи две кандидатури за кмет на морския град се стигна след решение на Национален съвет в началото на септември.

ПП-ДБ ще се явят почти заедно на местните избори

Продължаваме промяната-Демократична България стигна до консенсус за всички областни градове с изключение на Бургас, където дясното обединение отказа да отстъпи и да подкрепи спорната кандидатура на Бачийски. По-късно бе и публично обявено, че в Бургас ще има две номинации - Димитър Найденов, подкрепен от ДБ, и Константин Бачийски, номиниран от ПП. 

Източници на OFFNews от партията на Петков и Василев заявиха, че номинацията на Бачийски е била бойкотирана по време на гласуването, както и че лично Кирил Петков е застанал зад нея. Повдигнат е бил и въпросът защо се държи на тази номинация толкова много на фона на нулевите шансове Бачийски да стане кмет. Отговорът, даден на този въпрос, е бил свързан с русофилския профил на лидера на СЕК и възможността да обере от гласовете на "Възраждане".

Очаквайте подробности!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

4

Stoyancho

26.09 2023 в 14:07

Тепърва ще почнат с казусите и скандалите

1017

3

IvoIvo

26.09 2023 в 11:02

Почнаха ли интригите вече?

1236

2

БотоксПутю

25.09 2023 в 20:14

Терзиев няма ли някой братовчед в Бургас?

14469

1

случайно прочетох

25.09 2023 в 18:21

Очаквам подробности....
Кандидатът за кмет на Бургас трябва да е един.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика