КАТ глобява 30 лева уволнения от Външно, минал по "зелените релси"

OFFNews Последна промяна на 18 март 2016 в 08:18 2953 10

30 лева е глобата за преминаване с автомобил по "зелените релси" на Руски паметник в София. С толкова ще бъдат наказани и уволнения главен секратар на Външно, и шофьорът на пернишки автомобил, заснет преди дни. 

Това съобщи комисар Тенчо Тенев от КАТ по Нова тв.  

Няма значение, че е държавен служител, всички трябва спазваме правилата, коментира говорителят на МВнР Бетина Жотева по повод снимката на служебен автомобил на министерството, заснет да минава през зелените трамвайни линии. 

„Получихме сигнали на нашата поща в пресцентъра със снимка на колата, която е с номерата на нашите оперативни автомобили, върху зелените площи. Това е служебен автомобил, който се ползва за делегации и я карат различни шофьори. Ние не знаехме кой е бил в нея, но за по-малко ден беше ясно, че това е главният секретар Стоян Тодоров”, обясни Жотева. Тя допълни, че със заповед на министър Митов той е бил освободен още вчера.

„Той е в отпуск, трети ден не е на работа. Обясни, че е имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване, а той е закъснявал. Опитал се е да мине, не е видял, че прави нарушение и се е върнал от средата на пътя”, посочи Жотева. „Няма значение дали е държавен служител, никой няма право да прави това. Това е недопустимо. Ако искаме държавата ни да се промени, трябва всички до един да спазваме правилата”, коментира тя. 

"И двамата нарушители са установени, и на двамата са изпратени призовки и може би до 2-3 дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лева", уточни комисар Тенчо Тенев, като изрази мнение, че това е твърде слабо наказание за подобно деяние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2016 в 12:23

Мазната чампоева каза дословно че приема скункса от името на главния секретар защото последния бил възпрепятстван. Бил... В ОТПУСКА!
Каква оставка, какви 5лв?! Не можеш да уволниш човек в отпуск! Стига вече с тези арогантни лъжи!

18.03 2016 в 11:07

А кога ще съдят нарушителите за да си платят нанесените по инфраструктурата загуби?

18.03 2016 в 10:55

ЧАМПОИЦАТА НЕЩО МНОГО НАПРЕГНАТА НАПОСЛЕДЪК БЕ, НАЛИ МИНА КРИТИЧЕСКАТА, ВРЕМЕ Е ДА СЕ УСПОКОИ.КАКВО, ДА НЕ ИСКА ДА НИ ВНУШИ ЧЕ Я ГОНИ "КЛИМАКТЕРЯТА"? МИ ТО БЕШЕ ПРЕДИ БАЯ ВРЕМЕ БЕ, ДА НЕ РИПА, ДА НЕ СЕ ДЪРЛИ, ДА НЕ ВРЯКА, ЧЕ ТОКУ ВИЖ ПОЕЛА СЛЕД ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СЕКРЕТАР. ЧЕ И ТЯ Е НЕЩО КАТО ПРОФЕСИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ. ДА НЕ И ПРЕДЛОЖАТ "КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ" В НЕКОЯ КАБЕЛАРКА.

18.03 2016 в 10:37

а оня от външно да си плати и един преглед и ремонти на мерцедеса та да е идеално окачването и брони и т.н. по цени на Балкан Стар. Карат в Балкан Стар мятат ключовет еи казват оправете го и после оня галош да плаща.

Тоя мерцедес и тая градинка са правени с пари от моите данъци как някакъв тюфлек юе мачка и троши бе???

18.03 2016 в 10:34

как 30 лева бе??? То дори безработен ром от Гърмен не можеш да наемеш за 30 лева да изравни пръста и да засее нова трева.....Да плащат за възстановяването на тревните площи по цените на които общината е платила изграждането им (с включени всички корупционни сделки т.е. примерно около 10-20 бона ще е възстановяването на тая трева)

18.03 2016 в 09:55

Станалото станало,правилно е уволнен държавният чиновник.Но,нека от Господари на ефира да обяснят на г-жа Жотева,кое е глава и кое опашка на скункса.Тя доста непохватно го държеше и поглеждаше към опашката му!

18.03 2016 в 09:28

Не се събличайте, дами и господа!

https://www.youtube.com/watch?v=cL0kuzgk-oE#t=6m31s

18.03 2016 в 09:25

30лв.? С това КАТ разписва на всички водачи на МПС разрешително да ползват "зеления шорткът" срещу скромно обещетение. И КАТ сит, и водачите цели!

За улеснение на преминаващите трябва да се въведе СМС система като при Соня Зона, иначе ще трябва да ги разкарваме до гише за едни 30лв.

Одобрявам!

18.03 2016 в 08:48

Да бе. Ква е тая прическа.

18.03 2016 в 08:27

"не е видял, че прави нарушение" -- дейбеш гьонсурата, там кога не е било нарушение да минеш по релсите?

иначе чампоева едно време беше рошава мацка, а сега е станала караконджол.