КАТ глобява 30 лева уволнения от Външно, минал по "зелените релси"

OFFNews 18 март 2016 в 08:18 3264 10

30 лева е глобата за преминаване с автомобил по "зелените релси" на Руски паметник в София. С толкова ще бъдат наказани и уволнения главен секратар на Външно, и шофьорът на пернишки автомобил, заснет преди дни. 

Това съобщи комисар Тенчо Тенев от КАТ по Нова тв.  

Няма значение, че е държавен служител, всички трябва спазваме правилата, коментира говорителят на МВнР Бетина Жотева по повод снимката на служебен автомобил на министерството, заснет да минава през зелените трамвайни линии. 

„Получихме сигнали на нашата поща в пресцентъра със снимка на колата, която е с номерата на нашите оперативни автомобили, върху зелените площи. Това е служебен автомобил, който се ползва за делегации и я карат различни шофьори. Ние не знаехме кой е бил в нея, но за по-малко ден беше ясно, че това е главният секретар Стоян Тодоров”, обясни Жотева. Тя допълни, че със заповед на министър Митов той е бил освободен още вчера.

„Той е в отпуск, трети ден не е на работа. Обясни, че е имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване, а той е закъснявал. Опитал се е да мине, не е видял, че прави нарушение и се е върнал от средата на пътя”, посочи Жотева. „Няма значение дали е държавен служител, никой няма право да прави това. Това е недопустимо. Ако искаме държавата ни да се промени, трябва всички до един да спазваме правилата”, коментира тя. 

"И двамата нарушители са установени, и на двамата са изпратени призовки и може би до 2-3 дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лева", уточни комисар Тенчо Тенев, като изрази мнение, че това е твърде слабо наказание за подобно деяние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!