Каракачанов: Ще си платя глобата, когато започна да получавам заплата

OFFNews Последна промяна на 22 април 2020 в 19:55 10913 4

Когато започна да получавам заплата, ще си платя глобата. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице" относно наложената му санкция в размер на 300 лв. за седене на пейка в парка пред Народния театър.

Той допълни, че за него важат същите правила като за гражданите. Всички депутати и министри се отказаха от заплатите си в полза на Фонда за борба с коронавируса.

"При положение, че близо три години си получавал министерска заплата – имаш някой лев заделен и нормални спестявания. Правиш си сметка малко повече. Хората, останали без работа, как живеят – по същия начин", смята вицепремиерът.

За следенето на мобилните телефони на граждани под карантина Каракачанов посочи, че с темата се спекулира и няма място за притеснение.

Той заяви, че е несериозно да се коментира подобно нещо, при положение че няма нито един сигнал от гражданин, че е злоупотребено.

"Ако някой реши да проверява, по всяко едно време, без значение дали е извънредно, военно или нормално положение, технически всеки може да злоупотреби", заяви Каракачанов. По думите му никой не цели да подслушва някого. 

Министърът на отбраната категорично отрече в момента да се продават важни военни имоти. Той допълни, че по негово време са продадени най-малко подобни имоти:

"Нито съм подарявал имоти на общини, каквато е масовата практика, нито съм ги продавал. Всяка една продажба е публична. Пускат се за продажба само имоти, които са с отпаднала необходимост и не се ползват от армията – такива са над 1000 имота, но в момента нищо не сме пуснали за продажба", каза Каракачанов и посочи, че няма да продаде добри имоти, защото има идея на тези терени да се построят жилища за военнослужещите.

По думите му в момента министерството няма да се откаже от проектите за модернизиране на армията:

„Парламентът реши да се придобият нови самолети, кораби и бойни машини. В момента техниката е над 30 г. Ако не се погрижим за нашата отбрана, няма кой да го направи. Аз съм против заради популизъм да разпуснем армията, понеже опозицията така е казала.“

Според него няма да е необходимо плащане по тези проекти поне до края на годината. Държавата ни има шест години да плати корабите и девет за бойните машини, заяви Каракачанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8011

4

kokoten

23.04 2020 в 08:34

....да съберем пари за да не умре от глад докато не вземе заплата...каква мерзост...срам...

3800

3

Брок

23.04 2020 в 00:55

Просто уникален кретен... Дано тез тъпанари не влезнат повече никога в парламента...

1700

2

fordo1

22.04 2020 в 21:15

Ами и ние щу си платим данъците, когато си получем заплатите!

1000

1

Неук

22.04 2020 в 20:56

Слушам си запис на Даниил Трифонов. Свири Рахманинов оп.43 с Филаделфия Оркестра и прочетох тази статийка.
Считам, че за подобно нагло и безочливо изказване не трябва само да подаде оставка, но и да бъде линчуван вербално от всички. Шефът му говореше за рязане на сланинки в конотативен смисъл ( без да осъзнава значението ). А самият Каракачанов декларира завидно лично състояние и да се прави на селяндурски ( селски е прекалено мило ) тарикат, си е мерзко. В нашия език няма думи за подобно поведение.