Каракачанов към Толстой: България е с повече история от Русия и не се продава!

OFFNews 20 септември 2016 в 13:54 13259 9

Снимка БГНЕС

Красимир Каракачанов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов излезе с отворено писмо до новоизбрания руски депутат Пьотр Толстой, който в интервю за БНТ каза, че "ще купи цяла България".

"На човека, който си позволи неуместното изказване, че руснаците щели да изкупят България, искам съвсем кратко да напомня: България не се продава!", започва обръщението си Каракачанов.

Председателят на ВМРО и зам.-председател на парламента допълва още, че България е с 14 века история, няколко повече от руската и че се надява изказването на Толстой да е глупава шега.

Цялото писмо на Каракачанов без редакторска намеса: 

България не се продава, г-н Толстой.

На човека, който си позволи неуместното изказване, че руснаците щели да изкупят България, искам съвсем кратко да напомня: България не се продава!

България - това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия азбуката и християнството.
И Вие, руснаците, и американците, и европейците досега изкупувахте български политици, които доведоха България до това незавидно положение!

Но за добрите ни отношения – да сме наясно, България не се продава.

Уважаеми господине, България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било. Приемам, че изреченото от Вас е глупава шега. Длъжен съм да кажа обаче, че е неумела и безвкусна. Прилича повече на провокация.

На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус - неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения.

Надявам се, че зад думите си стоите само и единствено Вие, г-н Толстой, и те по никакъв начин не представят мнението на гражданите на Русия.

По тази причина очаквам Вашето лично извинение към българския народ!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9918

7

Пешо

20.09 2016 в 15:06

Каракачанов, излагаш се...
Като сравняваш историите на държавите, поне прочети малко общодостъпна информация, за да е коректно сравнението ти.
Руската държава (Русия) съществува от началото на 16 век, което ще ме извиняваш, ама не са "няколко века", а са си почти десет века.
Така че няма какво да му обръщаш внимание на някакъв си заек, който сигурно не е завършил и нормалното 9-то класно училище в Русия.
П.С.
И не само кирилицата и християнството сме им дали, но и език и държавно устройство, че и царска династия...

12691

6

Емил Станоев

20.09 2016 в 14:59

До некакъв Трафопост -- Драги трофопостчо , да знаеш че и от Сащ политици са имали и по-лоши изказвания за България , даже са искали и унищожението ни . Само се разрови насам натам из нета и ще намериш . А за писмото му :: Това е изказване на политик не на "селянин " като теб . Истински политик родолюбец не обижда а се изказва дипломатично . Това да не ти е Роско бе?!

17439

5

мнение от IP

20.09 2016 в 14:54

Колко нежна забележка към г-н Толстой:). Гъди-гъди, не се шегувай така.....Иначе цялата истерия, че някой казал някоя тъпотия ми се вижда пресилена.

11841

4

трафоПОСТ

20.09 2016 в 14:42

Абе, Каракачанов, кой български политици е купен от европейците? Кога европейските държави са купували политици? Нещастник, само за да не са руснаците сами в изречението си ги наредил всички. Кой политик от Европа или Америка е иам подобно арогантно и цинично изказване? Дееба ченгето дърто.