Карадайъ нападна репортер на 'Капитал' в кулоарите на парламента

Ружа Райчева 07 април 2022 в 12:50 11983 1

Снимка БТА/Минко Чернев

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се развика на репортер от в. "Капитал" в кулоарите на Народното събрание заради "лъжлива" по думите му статия. 

"Вие ми лепите етикети, имам право да кажа, че лъжете!", разкрещя се лидерът на ДПС. Карадайъ се обърна към журналистите, станали сивдетели на сцената: "Тя лъже! Вие знаете, тя лъже!". 

В статията, разгневила Карадайъ, се твърди, че голямата сила на върхушката в ДПС е връзката с Русия. В текста се казва, че руските интереси в България са се разгърнали най-бурно след приемането на страната ни в ЕС, по време на ГЕРБ, "управлявали най-дълго в явен и неформален съюз с партията, провъзгласила се за стожер на правата и свободите".

Днес Карадайъ демонстрира изключително грубо поведение към парламентарния репортер на "Капитал" Велина Господинова, като се разкрещя и после на няколко пъти прекъсна нейни разговори с народни представители. 

Докато журналистката разговаряше със съпредседателя на "Зелено движение" Владислав Панев, лидерът на ДПС им подвикна: "Тя лъже, знаеш, Панев!". Малко по-късно Мустафа Карадайъ се скара на депутата от ГЕРБ Тома Биков, който говореше с репортерката: "Биков, няма да говорите с нея, тя лъже!".

Впоследствие репортерът от "Капитал" обясни пред колегите си, че през последните седмици Карадайъ на няколко пъти си е позволявал подобно грубо поведение, но днес е минал границите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

07.04 2022 в 12:54

Съвременното ДПС има две скорости - благо надменно мълчание, когато нещата вървят по тяхному, и истерични крясъци, заплахи и лъжи, когато някой ги уличи в нещо.

Особено ме забавлява живият щит около прасчо, когато някой каже нещо лошо (българи, американци - няма значение).