Кънчо Филипов от ББЦ: Баракова ще е депутат заради дефект на избирателната система

OFFNews 17 октомври 2014 в 09:15 6365 5

Кънчо Филипов

Снимка България без цензура

Кънчо Филипов

Отцепилата се от бъдещата парламентарна група на "България без цензура" Анна Баракова стана депутат заради "дефект на избирателната система".

Това заяви Кънчо Филипов, председател на партия ЛИДЕР - част от ББЦ - в интервю за БНТ тази сутрин.

Баракова - учител по биология в Пловдив - обяви преди дни, че напуска ББЦ и става независим депутат, защото й е бил оказван натиск да се откаже от депутатското си място от представители на партията на Николай Бареков, част от който е било разбиването на вратата на апартамента, в който живее. Баракова стана депутат чрез преференция. Нейният номер в листата в Пловдив бе 13 и съвпадаше с номера, под който ББЦ се яви на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

"Нашата група е единна, ние се събирахме преди два дни. За мен това е едно недоразумение", каза Филипов.

Той се надявал, че Баракова ще преосмисли решението си за оттегляне от ББЦ на среща с цялата група.

Филипов потвърди позицията на партията на Бареков, че при днешните консултации за коалиция с ГЕРБ са склонни на компромиси и че няма големи разминавания между ГЕРБ и ББЦ по 18-те приоритета, представяни от партията на Бойко Борисов при преговорите с потенциалните им коалиционни партньори.

Според Филипов готовността за компромиси била "израз на разумност, на мъдрост, а не на слабост".

"Не сядаме на масата, за да търгуваме министерски места. Искаме да видим политиките. Трябва да видим формулата за управление", каза още той.

Кънчо Филипов става депутат от Стара Загора. Той е роден през 1951 г., завършил е езиковата гимназия "Ромен Ролан" в областния град и специалността "Машинно инженерство" в Техническия университет във Варна. Специализирал е макроикономика и стопанско управление в Академията за обществени науки в Москва. Работил е в ТЕЦ "Марица - Изток 1". Бил е изпълнителен директор на "Брикел", а в момента е председател на съвета на директорите на предприятието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови