Кабинетът дава 1 млн. лв. за ремонта на правителствения Еърбъс

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2018 в 11:56 1390 0

Кабинетът дава 1 млн. лв. за ремонта на правителствения Еърбъс

Кабинетът отпусна средства за базово техническо обслужване на правителствения Еърбъс A319, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Отпуснатите средства са 991 128 лева и отиват в бюджета на Авиоотряд 28. С тях ще бъдат покрити разходите по извършване на базово техническо обслужване на самолет Еърбъс A319.

С цел поддържане на постоянна летателна годност, повишаване безопасността и сигурността на полетите, базовото техническо обслужване на самолет Еърбъс A319 се извършва периодично на всеки 2 години. От 28 май 2009 г., когато самолетът е приет за експлоатация в Авиоотряд 28, са извършени 5 базови технически обслужвания, като последното, правено през тази година, е с най-голям обем от изпълнени дейности и поради това, продължителността и стойността на прегледа е най-висока.

Извършването на базово техническо обслужване осигурява продължаване на летателната годност, висока безопасност и сигурност на полетите със специално предназначение, като при неизпълнение на тези дейности самолетът трябва да бъде спрян от експлоатация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови