Йовчев опроверга: МВР не подслушва Борисов

OFFNews 16 януари 2014 в 16:02 4364 11

Цветлин Йовчев, Снимка: БГНЕС, Архив
Цветлин Йовчев, Снимка: БГНЕС, Архив

„В МВР и ДАНС не са изготвяни искания за СРС спрямо бившия президент Георги Първанов, бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия вътрешен министър Румен Петков“, категоричен е вицепремиерът Цветлин Йовчев в позиция, изпратена до медиите от пресцентъра на МВР.

С тези думи вътрешният министър опровергава твърденията на експремиера Борисов. В кулоарите на парламента днес лидерът на ГЕРБ обяви, че подава сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който описва, че домът му се следи от автомобил на МВР.

„В сигнала до главния прокурор съм пдоготвил дори двувратото Pajero, навремето аз съм ги купувал тея коли за МВР, със снимачките ги слагат на улицата над нас, все едно са без шофьор, но камерите им работрят, за да засекат кой влиза и се правят, че не подслушват и не проследява", бяха думите на Бойко Борисов.

Вътрешният министър Йовчев обаче е категоричен, че ресорното му ведомство не прилага СРС-та към Борисов.
„За да отпаднат всякакви съмнения, че може да има искане по друго лице и в хода на това искане да са получени такива данни, заявявам, че нито в МВР, нито в ДАНС е постъпвала подобна на отразените в медиите информация“, посочва в прессъобщението на МВР.

Писмото до медиите изразява позицията на Йовчев и по друга тема – твърденията на главния редактор на „Галерия“ Кристина Патрашкова, която обяви, че разполага със записи от среща между Борисов, Първанов и Петков, на която тримата са обсъждали обща политика срещу правителството.

Йовчев твърди, че МВР не е участвало в подобни операции.

„По време на сегашното правителство не е събирана, не се събира и няма да се събира информация за политици, политически партии, политически процеси“, категоричен е вътрешният министър.

Той изтъква още, че ако има доказателства, че частна структура извършва подслушвания, тези данни трябва да се предадат на властите.

„Ако има конкретни данни, факти и обстоятелства, които да навеждат на това, че лице или частна структура е извършила такива действия, би следвало да бъдат подадени на компетентните органи, за да се извърши разследване. Държавата няма и няма да има пръст в такива процеси“, посочва Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!