Quantcast

Борисов: Следи ме кола на МВР. Сега ще стане българският Уотъргейт

Елица Мартинова Последна промяна на 16 януари 2014 в 10:19 5657 37

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с твърденията на главния редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова. Вчера тя заяви, че разполага със записи от разговор между Борисов, президента Първанов и бившия вътрешен министър Румен Петков, на които тримата обсъждат общи действия срещу кабинета.

"Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори последните дни. Отново записи от дома ми, предупрежденията на Местан и Цонев, че такива неща ще излизат. За старата ченгеджийска схема - през "Галерия" някой уж дал, някой уж притежавал, еди какво си казал. Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един не излезе запис, освен от моя дом", каза председателят на ГЕРБ.

Попитан какво точно гласи сигналът му, Борисов даде разнопосочни обяснения. От една страна заяви, че цитираният от Патрашкова запис не може да съществува, защото той не се е срещал с Първанов и Петков, от друга страна посочи, че описва на Цацаров как "двуврато Pajero" на МВР го снима и подслушва. Председателят на ГЕРБ настоява Патрашкова да бъде арестувана, докато не признае откъде разполага с тези записи, за да стане ясно дали наистина някой следи Борисов или умишлено манипулира записи с негово участие.

Бившият премиер допуска, че срещу него все пак може да излезе запис, който ще бъде манипулиран. Експремиерът е категоричен, че зад тези компромати стоят "ДПС и Моника".

"Така стана навремето със спекулацията, монтажа, манипулирания запис, който изтече по Мишо Бирата, така в момента се готвят да пуснат манипулиран запис. Аз съм убеден, че такъв зпаис не може да има, защото ние тримата никога не сме се събирали", подчерта бившият министър-председател и допълни:

"В сигнала до главния прокурор съм пдоготвил дори двувратото Pajero, навремето аз съм ги купувал тея коли за МВР, със снимачките ги слагат на улицата над нас, все едно са без шофьор, но камерите им работрят, за да засекат кой влиза и се правят, че не подслушват и не проследява."

Бойко Борисов изтъкна още, че не е длъжен да дава обяснение пред никого за срещите в личния си дом. Той все пак подчерта, че докато е "шеф на ГЕРБ", партията му няма да прави коалиции или договорки с АБВ. Бившият премиер подчерта, че истинският въпрос е кой в държавата си позволява да следи личния живот на хората и да нарушава демокрацията.

"Тези номерца какво и как сме си говорили - давам ви пример, когато хванаха американците, че подслушват Меркел, нито един журналист не попита какво е говорила по телефона Меркел. Всички попитаха кой ще понесе наказателната отговорност, че си е позволил нерегламентирано да го прави.
Тук ще стане българският "Уотъргейт" - или ще кажат кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер (...), ако пък са манипулирали, съответно, да задържат тези, които са манипулирали записите", посочи Борисов и допълни с усмивка: "И днес Румен Петков ми се обади, и вика: "Ще дойда да те видя, за да мирнат".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.01 2014 в 13:03

Га яди кифтетата ни рива, сега що ривеш. Нали уж беше нормално да си подслушваш министрите и те идиотите се хилеха като дебили. И са какво.... те реприсирани, пък ти първи борец за човешки права. Ако не беше тъжно, щеше да е много смешно. Ама как да се смеем като и ние сме в този цирк България.....други да се смеят, ние няма да правим като министрите на Бойко.

17.01 2014 в 14:15

би трябвало всички мутри от СИК да бъдат следени от коли на МВР, не само ти, Рапон..

17.01 2014 в 09:23

blaga, добре си следваш "опорните точки" , но твоето са пълни глупости.
Първо защото няма никакви доказателства за незаконно подслушване. Ама никакви !
Тези имена или каквото и да излиза, от времената на галерия и др разработки , колкото и да не ви харесва , са ЗАКОННИ, със точно тези документи които ти може би цитираш.
Дали дадена разработка е довела до резултат, е друг въпрос, и нека мвр-то или данс манс , да си отговарят.
Но това НЕ Е незаконно подслушване след като има толкова документи и разработки и какво ли не !

НЕзаконното и ти и аз няма никога да го разберем. Просто защото затова няма документи, няма никакви следи от експертизи , няма разработки , които да видим в архивите и деловодствата и т.н.
Има ФЛАШКИ ПАТРАШКИ, вадени единствено и само срещу опоненти на БСП и ДПС . И се вадят по план и по необходимост от едно единствено място , а това място е с червен цвят.

Това е толкова ясно че вече няма накъде.

Ето това е незаконното - когато изникват "от нищото" неизвестни незаконно правени записи .
Това и дава отговор на въпроса ти кое е законно и незаконно.
Другото са си твои измишльотини и стари плочи на БСП пропагандата, повтаряни предизборно.
Сменете малко плочата бре :)

17.01 2014 в 01:19

Борисов, цяла БГ разчита на теб!!!

17.01 2014 в 01:10

Ужас... това вече е безумие...

17.01 2014 в 01:02

ДЪРЖАВАТА НА ФЛАШКИТЕ И ПАТРАШКИТЕ!

17.01 2014 в 00:50

По време на управлението на гЕрб ,има вече доказателства ,че са подслушвани от МВР политици ,журналисти ,съдии ,бизнесмени.За това бОко и цВъко ще си отговарят,когато му дойде времето.БСП-то и ДПС-то не могат да подслушват тъй като това го правят в МВР.Конкретни хора ,с името си носят отговорността за незаконните подслушвания ,ако има такива.Както по времето на цВетанов в МВР ,за незаконните подслушвания отговорността ще си я понесе той!!!Надявам се!

16.01 2014 в 23:27

И после Цветанов подслушвал. БСП и ДПС стоят зад всичките подслушвания, това е типично в техен стил.

16.01 2014 в 22:17

А БСП говорят за демокрация. Такава на практика няма. При положение, че такива неща се случват в днешно време. Сега ще ми е интересно каква ще бъде реакцията на Цацаров. Тук ще лъснат отговорите на много въпроси.Цари тоталитаризъм в държавата на флашките и патрашките!

16.01 2014 в 22:14

"Григор-е"Ако наистина го вярваш това ,че нямало нищо общо между агент Гоце и бОко,значи си много наивен ,или си живял доста дълго в чужбина за да нямаш информация как всеки ден бОко тичка при Гоце на "спявка".Сега тичкай при Пашата поне да те награди за самоотвержената защита ,която правиш за приятелчето му...