Quantcast

Местан: Не съм вкарвал Първанов в коалиция "Мишо Бирата"

Нели Чолашка Последна промяна на 16 януари 2014 в 11:10 2371 3

Лютви Местан, лидер на ДПС.
Лютви Местан, лидер на ДПС.

Не съм споменавал вчера нито абревиатурата, нито името на Георги Първанов, когото ДПС е подкрепила два пъти на президенстки избори в изказването за новата коалиция "Мишо Бирата", уточни лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента.

Той уточни, че е попитал само какво правят реформаторите при главния герой от случая "Мишо Бирата".

Относно обвинението на Бойко Борисов от тази сутрин, че ДПС го подслушва ввъ връзка с пуликацията във вестинк "Галерия", Местан попита учуден "Аз ли подслушвам?"

Не мога да приема за серизно твърдението, че аз имам ресурс да подслушвам, уточни лидерът на ДПС.

Той нарече твърденията на лидера на ГЕРБ "брътвежи" и уточни, че определенията "брътвежи" и "пате с калчища", които лепи на Борисав не са грубости, а са метафори, които правят езика по-експресиван.

Той обеща лично да попита Делян Пеевски и да уведоми медиите дали и кога ще дойде на работа в парламента, след като Конституционният съд окончателно се произнесе по казуса с неговото назначаване за шеф на ДАНС.

Той повтори, че ДПС ще гласува за отпадането на имунитета на Волен Сидеров, когато това влезе в дневния ред и определи като спекулации твърденията, че ще се прави анектна комисия по случая "Сидеров", която ще се бави с решението си евроизборите, за да крепи "Атака" кворума поне до май.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2014 в 20:22

Какво пак се плюнчи т'ва даскалче по литература?

16.01 2014 в 14:06

Лицето Владимир Захарив, известен като Местан ага и Агент Павел май изпитва известни затруднения с краткосрочната памет, ако бих могъл така да направя изказа си по-експресивен. Освен това иска да ни въведе в заблуждение като възрастен индо-българин.

16.01 2014 в 12:50

В разговора Мишо бирата са замесени 4 човека: Мишо бирата, Танов, Борисов и Първанов така че коалицията може да е само между Първанов и Борисов. Агент Павел сам се оплете в собствените си лъжи.