Йотова: Колебая се дали Станишев трябва да води листата ни за евроизборите

OFFNews 09 януари 2014 в 20:40 3007 1

Илияна Йотова
Илияна Йотова

Имам колебания дали Сергей Станишев трябва да води листата за евроизборите, заяви пред агенция Фокус евродепутатът от групата на Партията на европейските социалисти Илияна Йотова.

Йотова твърди, че от една страна, ако Станишев бъде водач на листата, това би било добре. По думите й - редно е този, който оглавява втората по големина политическа сила в Европа, да покаже своята съпричастност към европейската кауза.

Освен това, би било добре не само за България, но и за другите партии е Европа, тъй като техният лидер ще е начело на европейската листа от страната, от която идва. Това би било чудесно, ако живеехме в една нормална, спокойна политическа ситуация, но вече знам какво се готви през следващите месеци - една неприятна, неприемлива и ненормална предизборна кампания, далеч задминаваща това, на което бяхме свидетели през 2011 година, заяви евродепутатът.

Йотова е на мнение, че ще се направи всичко възможно да се увеличи напрежението в обществото, "да няма чуваемост, да се щурмуват институциите, да бъде изместен добрият диалог с безплодно противоборство, да се използва присъствието на институции като Президентството, които са призвани да бъдат гарант за единението на нацията".

В никакъв случай през тази година не може да се говори за избори 2 в 1, нито за избори през септември. Всичко обаче зависи от това как ще продължи работата си правителството, каза още евродепутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови