Йотова: БСП е ревнива, паралелната листа ще й се отрази зле

Юлиан Христов 13 януари 2014 в 09:57 3016 2

Илияна Йотова, Снимка: БГНЕС, Архив
Илияна Йотова, Снимка: БГНЕС, Архив

„БСП е много ревнива партия. През 2009 г. Ивайло Калфин беше номиниран много трудно за евродепутат заради участието му в Евролевицата. Всички в БСП трябва да сме екип, за да спечелим. Не смятам, че правенето на паралелна листа ще се отрази добре на БСП.“

Това заяви пред ТВ 7 евродепутатът на столетницата Илияна Йотова в коментар по възродения проект АБВ на президента Първанов, който даде заявка да представи алтернативна червена листа за предстоящите евроизбори през май.

Според Йотова паралелната листа би разцепила гласовете на левицата.

Евродепутатът обаче бе категорична, че към момента не може да става дума за разединение на „Позитано“ 20.

„Скандалът с разцеплението на БСП засега е само по медиите. Очаквам изказването на Георги Първанов, за да разберем защо се рестартира движението АБВ“, каза Илияна Йотова.

Йотова даде положителна оценка за работата на столетницата. Тя коментира, че БСП спазва предизборните си обещания, но подчерта, че изпълнението им зависи и от другия участник във властта – ДПС.

„Не вярвам огромни маси да се оттеглят от БСП и да се влеят в други формации. Изпълняваме си предизборните обещания, особено в социалната сфера. Просто за шест месеца не може да се изпълни всичко. Аз съм сигурна, че до края на този мандат ще бъде решен проблемът и с плоския данък. Всичко е въпрос на сметки. Нали си давате сметка, че БСП не е сама в управлението. Всичко е въпрос на компромис“, посочи Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!