Изведоха Манол Пейков от пленарната зала след оплакване на ''Възраждане'', че бил в ''нетрезво състояние''

OFFNews 29 февруари 2024 в 11:31 5513 3

Манол Пейков

Снимка БГНЕС/СТЕФАН ВАСИЛЕВ

Манол Пейков от ПП-ДБ

Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков бе изведен от квесторите от пленарната зала след оплакване от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че бил в нетрезво състояние.

До напрежението между Пейков и "Възраждане" се стигна по време на изказване на Костадин Костадинов след изслушването на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев. Докато Костадинов говореше от трибуна, депутатът от ПП-ДБ крещеше от залата "времето", вероятно имайки предвид, че даденото му за изказване време е изтекло.

"Както виждате, в момента в залата има хора, които са в нетрезво състояние. Не за първи път представители на ПП-ДБ влизат в залата очевидно консумирали алкохол, очевидно в нетрезво състояние. Това уронва авторитета на Народното събрание", обърна се Костадинов към председателя на парламента Росен Желязков.

В същото време депутати от "Възраждане" отидоха до квесторите в пленарната зала, за да се оплачат от Пейков. Малко по-късно квесторите отидоха да разговарят с него и излязоха заедно от залата.

Депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев благодари на квесторите от трибуната и започна да говори по адрес на Пейков и начинът му на обличане.

"Изключвам това, че от няколко дни не си е сменял дрехите, понамирисва. Но това не е от значение, той е неадекватен, лъхаше на алкохол", каза Георгиев.

Пейков обаче се върна в пленарната зала и поиска лично обяснение.

"Господа и симпатяги, имам много несъвършенства - пълничък съм, понякога съм рошав, кривоглед съм, но пиенето не е един от пороците ми. Събират ми се около 50 грама на година. Моля ви проверете си опорките. Виждам, че съм трън в задните ви части, търсите начин да влезете под кожата ми. Това не е правилният начин. Може би, ако имате по-малко гняв към околните и себе си... Сериозно ви препоръчвам среща със специалисти и психиатри", отвърна Пейков.

Това не е първият път, в който Манол Пейков си има проблеми с парламентарната група на "Възраждане". През декември миналата година депутати от партията на Костадинов отново се скараха с Манол Пейков по време на дебатите за ветото на президента Румен Радев за изпращане на бронетранспортьори за Украйна. На 1 юни пък в пленарната зала се стигна до физически сблъсъци, след като по време на декларация от парламентарната трибуна Явор Божанков ПП-ДБ нарече Костадин Костадинов и Цончо Ганев от "Възраждане" "меки китки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

01.03 2024 в 07:25

"Депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев благодари на квесторите от трибуната и започна да говори по адрес на Пейков и начинът му на обличане."

НачинЪТ? Наистина ли? Ще опростя изречението:

"Депутатът започна да говори по адрес на Пейков и начинът му на обличане."

Депутатът (тук членуването е правилно) говори за... начинЪТ... Е от самолет се вижда, че начинЪТ не е подлог под никаква форма.

-1600

2

Люгер Химарс

01.03 2024 в 02:02

алкохолът уврежда както физически здравето, така и психически - видно

-1655

1

ob1

29.02 2024 в 11:47

Нещо им е напомнил за размера на изрожденците