Иван Кръстев: БСП знае, че е малкият партньор в правителството

OFFNews Последна промяна на 30 май 2014 в 23:20 11993 7

Иван Кръстев.
Иван Кръстев.

Видяхме, че 9 от евродепутатските места отиват при партии, които искат предсрочни избори, 8 са при партии, които не искат предсрочни избори. Решението за предсрочните избори обаче е на една партия - Движението за права и свободи. То решава дали ще има предсрочни избори или не. В тази връзка БСП вече знае, че е малкият партньор в правителството, заяви политологът Иван Кръстев в интервю пред БНТ.

Той засегна и общоевропейската черта на изборите за ЕП, като заяви, че „това бяха европейски избори, които трябваше да накарат хората да се интересуват от Европейския парламент, но това не се случи“.

Според него 1/3 от хората са гласували за евроскептични партии поради различни причини. На юг, където кризата е най-силна – Италия, Испания, Гърция, хората са потърсили изход вляво. Северните държави са потърсили изход надясно.

Разделителните линии на Стария континент вече не са политически, а културни. 60% от европейците мислят, че децата им ще имат по-лош живот от тях. Проблемът на евроскептицизмa е, че той е силен като елемент, но не и като движение, затова не може да се организира нещо устойчиво. Марин Льо Пен иска да управлява Европа от Париж, Путин иска от Москва, затова всички се мразят взаимно и не се разбират, коментира политологът.

Кръстев смята, че нито Русия, нито Украйна са повлияли на изборите за ЕП, защото „не е необходимо да бъдеш русофоб, за да имаш негативно виждане за това, което направи Путин в Крим, нито трябва да си русофил, за да си критичен към Украйна".

„Винаги има изход на политическата криза – но дали ще е бял или черен не се знае“, коментира политологът случващото се в България  - Протестите у нас бяха и продължават да са толкова тотални, против всичко, че не беше ясно какво искат хората, но беше ясно какво не искат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2014 в 18:35

Уважавам много г-н Кръстев,но не знам и не разбирам,защо нарича "едно цяло",каквито са ДПС и БСП-"малък и голям"партньор!?ДПС-това са агенти на ДС,които са се клели във вярност на свои другари от БСП-клели са се заедно,че ще работят за една и съща кауза...заедно!Не е ли това отправната точка,когато трябва да си обясним-има ли разлики между двете!?И няма никакво значение,че сега тази кауза я няма-те са си намерили ,пак заедно,друга кауза!Хората,които са защитавали предишната кауза,са същите и те заедно работят като "мафиотска структура",за новата си кауза-власт на всякаква цена,като средство за забогатяване,без да се интересуват,за чия сметка ще стане това!

31.05 2014 в 15:55

Абе пундек непоръбен, я си еbи детеродния орган бе мурджо! Аз ли съм го правил това интервю?! Знаел бил руски, че и украински... и кво от това?
Да та порат цариградските манафи, мамка ти грозна.
Отдолу на чист МАКЕДОНСКИ съм предложил опция да изберат хорат дали искат да изгледат на въпросния Ванчо блеенето. Нищо повеке.

Ай сиктир от тука с твоя украински.

Гламар. МЕНЕ ЖОКЕР МИ НЕ ТРЕБЕ, ЯЗ ТОВА СИ ГО ЗНАМ...
Види се колко ЗНАЙШ.

31.05 2014 в 13:58

Димитър Великов, убитако, зная руски и украински, не се опитвай да занимаваш такива като мен с глупостите си :D

31.05 2014 в 11:47

www.youtube.com/watch?v=BUeNFKQ350o&feature=share

Iван Крастев
експерт в областi
мiжнародних вiдносин

hromadske.tv


Сакате да го гледувате целосното интервју +
Несакате -

31.05 2014 в 11:23

... ама дядо ти е знаел със сигурност къде са шипките за мармалада!

... хахахахахахаха

.. а тея... пфуууууууу!

... хахахахахахаха

31.05 2014 в 01:47

Какви партии? Всичко е едно представление, защо трябваше да чакате да ви кажат от германия, че всички партии са връх на престпни айсберги? Да, но е много важно да се правиш на велик политолог ( на зрящ сред слепите). Омръзна ми да чета едни и същи дълбокомислени празнотии. Megaminds - супер мOзъците, големите интелектуалци. Bulshit. България няма нужда от вас, има нужда от прагматични и що-годе почтени политици. КАКВИТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОТКРИТИ И С ЕЛЕКТРОНЕН МИКРОСКОП НА ТАЗИ ГЕОГРАФСКА ШИРИНА.

31.05 2014 в 01:38

Тоя политолог, с това писание, ми напомни за дядо ми.
Като малък, дядо ме водеше за шипки из планината. Веднъж си бях забравил манерката с вода. Мрънках - жаден съм, жаден съм...
Тогава дядо ми казваше: е зад оня баир, или ще има изворче или няма да има.
И верно!

Хахахахахахахахахахахахахаха