Ива Митева: Минчев и Лорер са приемливи кандидатури за премиер

OFFNews 17 юли 2022 в 10:41 5383 8

Ива Митева

Снимка БТА/Архив

Ива Митева, зам.-председател на парламента и депутат от ИТН

Никола Минчев и Даниел Лорер са приемливи кандидатури за премиер за "Има такъв народ", заяви по Нова телевизия зам.-председателят на парламента и депутат от ИТН Ива Митева. Премиерски и министерски постове все още не са обсъждани, но премиерът трябва да бъде излъчен от “Продължаваме Промяната”, каза тя.

Трябва да бъде личност, която е балансирана, която ще обедини парламентарните групи, личност, която има опит, личност, която може да разговаря с всички. Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, но може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и знания. Но колкото повече имена има на масата, толкова по-добре за страната ни, каза депутатът от ИТН.

Тя бе категорична, че трябва да се сформира нов кабинет:

“Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет. Би трябвало да видим, че хората ни вкараха във властта с много надежда и очаквания, че хората не искат избори, че в очите им има много отчаяние и гняв. Вярвам все още в новия кабинет!”

Според ИТН третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България”. “Тя може най-много да обедини колегите от ПП, в същото време успява да говори добре и с БСП. В този момент е много важно да намерим този обединител между нас”, каза Митева.

Тя заяви, че от ИТН полагат усилия “да изоставят емоциите” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция. “Опитваме се да преценим ситуацията по-трезво, да оставим емоциите, разумът да излезе на преден план, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците”, каза тя и допълни, че от партията не биха искали да работят с отцепилите се от ИТН депутати в една евентуална нова четворна коалиция.

На въпрос дали ИТН ще подкрепи закона за КПКОНПИ Митева категорично заяви, че те имат “сериозно отношение към борбата с корупцията”.

“Законът за корупцията е закон писан на коляно, писан за няколко часа, закон който показва как не се прави законодателство. Ние ще подкрепим този закон” каза тя и допълни: “Но ще трябва да седнем и да го преработим, защото там има много проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

8

случайно прочетох

17.07 2022 в 20:57

Тая защо си мисли, че някой го интересува шизофренията им?

5827

7

pisnamiotmutri

17.07 2022 в 13:13

Голямо унижение е да се работи пак с ороенталската партийка не влизаща на следващи избори. Дано ДБ измислят формула да им ограничат калинките

1810

6

Maxim

17.07 2022 в 11:41

Тези от ИТН хем сърби, хем ги боли. Всичко възможно направиха да спъват и саботират кабинета на четворната коалиция. А, сега се загрижили за кадруване в бъдещия кабинет и се заричат, че слави, тошко и вся осталная сволач няма да им нареждат. Ха ха, май разбраха, че никога повече няма да се доберат до депутатско място. А, относно Ива Митева, случайно попаднала в политиката женица.

925

5

ешо

17.07 2022 в 11:31

аз гласувах за ПП и съм против участието а итн в коалиция с ПП

2550

4

alfakentavur

17.07 2022 в 11:12

Красимире, да, но ако пластмасата в природата има период на полуразпад 20 хил. години - ИТН има период на полуразпад 6 месеца.
И тъй като е в процес на разпадане са все по-малко и ще стават още по-малко лицата, които могат да говорят от името на учиндолския. Затова ще ги гледаме тези тримата - Ива, тошко и третия там, на който не му помня името, до втръсване.

12073

2

IvanofRumen

17.07 2022 в 10:56

Доган ги е одобрил вече. Така ли?

2550

1

alfakentavur

17.07 2022 в 10:56

Я пък тази. Партийка която за половин година от 1-во се срина до 5-о място на изборите, после 1/5 от депутатите им избягаха, останаха без структури в някои населени места... Партийка, която най-вероятно няма да влезе в следващия парламент, ще казва кой бил подходяща кандидатура за премиер.
Айде у лево!