ИТН пак ще влязат в парламента и в ново правителство, според Тошко Йорданов

Ангел Марковски Последна промяна на 29 юни 2022 в 11:03 2372 4

Тошко Йорданов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Тошко Йорданов

"Има такъв народ" пак ще влязат в парламента, ГЕРБ и ДПС няма да успеят да направят правителство и ИТН пак ще участва в правителство с останалите партии или ще има нови избори. Тази прогноза направи председателят на „Има такъв народ“ в парламента Тошко Йорданов. 

„Ако влезем в новия парламент, а аз съм сигурен, че ще, ние пак няма да направим правителство с ГЕРБ и ДПС. Според социологията в момента дори да е вярна, на тях пак ще им бъде трудно да си намерят партньор за съставяне на правителство. Даже не съм сигурен, че ДПС ще искат да са с ГЕРБ. Тогава или ще се състави правителство от останалите партии или е възможно да има нови избори", каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“. 

„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, докато пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев”, каза Йорданов за изгонването на 70 руски дипломата. "Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов”, добави той.

Запитан дали това означава, че Теодора Генчовска е против това решение, Йорданов отговори: „Най-добре е тя да го каже, но знам, че Генчовска не смяташе, че това е правилна стъпка, защото си има определени правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой”.

Според него е логично, ако има руски дипломати, които изпълняват шпионска дейност и ако бъдат разкрити, то те да бъдат отзовани. „Избягвам да казвам дали съм против или не, защото не съм вътре в системата. Казвам само, че не се прави токова рязко и изпитвам съмнения дали всички са шпиони, защото бройката му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е въз основа на службите. Не знам друга държава да си е позволила такова нещо”, добави председателят на ПГ на „Има такъв народ“.

„От много време разправяме, че ние ще напуснем тази коалиция, ако продължават да се държат по този начин по отношение на Северна Македония. В крайна сметка всичко, за което предупреждавахме, се случи. В края на юни падна ветото и то с условия, различни от позицията на България от преди това”, коментира още Тошко Йорданов.

„БСП, които са изключително флексабилни, също обявиха, че са с червена линия по тази тема. После стана розова, бледорозова, сега изчезна. Логично би било те също да излязат от коалицията”, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8367

4

IvanofRumen

29.06 2022 в 12:28

ИТН повече никога няма да са в парламента и след изборите няма да има такава партия. Всички останали разсъждения са в сънищата на г-н Тошко.

4723

3

Анализи

29.06 2022 в 12:26

Ще влязат " другой раз". Пиша на руски за да ме разбере Тошко.

14607

2

случайно прочетох

29.06 2022 в 11:42

Не разбрах ой го мисли това? Славчо или Тошко? Или и двамата не могат да мислят?

915

1

ешо

29.06 2022 в 11:30

итн са ненадеждни и не знам кой ще иска да се коалира с тях осве герб и дпс