И днес кабинетът заседава онлайн. След това Борисов потегли за Костинброд

OFFNews 09 септември 2020 в 12:51 4834 3

Поредно заседание на Министерския съвет се проведе онлайн.

Без да е обявил защо минава в дистанционен режим на работа, кабинетът отново не се събра в сградата на "Дондуков" 2. От седмици министър-председателят не се появява пред медиите и избягва публични прояви в столицата и предпочита да обикаля провинцията с джипа си, без предварително обявена програма.

Веднага след заседанието днес премиерът Борисов потегли с джина си - този път към Костинброд. Той посети ваканционен комплекс за рехабилитация на деца с онкологични заболявания в село Опицвет. С него бе и вицето Томислав Дончев.

"Мафията в момента иска да свали правителството – хазарт, контрабанда, всички са срещу нас на улицата. Това ми дава основание да считам, че не трябва да се дава оставка. Продължаваме да работим, показваме свършеното и не говорим в бъдеще време, а в настояще. Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания край Костинброд е прекрасен. Когато нещо е направено хубаво, противниците ни няма какво да кажат, а и нищо не могат да покажат", коментира Борисов.

Новопостроеният център, който се намира между селата Опицвет и Безден, е третият подобен център в Европа след Норвегия и Италия. Изграждането му започва през 2018 г, като за целта са предоставени 3 млн. и 700 хил. лв. по Програмата за развитие на селските райони. Получена е и безвъзмездна помощ от община Костинброд в размер на 750 хил. лв. Устойчивостта на проекта е гарантирана и благодарение на финансиране по линия на Норвежката програма. Центърът включва седем къщички, в които ще се настаняват семейства, има и хотелската част, спортен център, столова, кухня и зали за занимания. Общият капацитет е за 40 души. В базата е изграден и параклис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

3

Пенчо бре

09.09 2020 в 17:57

Заговори се за избори и Борисов - хоп - в Костинброд. И министърът му на транспорта е под ръка. Ако не си спомняте - този сегашен министър отговаряше за печатането, мисля че като секретар на нещо си? Май Министерски съвет?

706

2

order

09.09 2020 в 15:49

Онлайн неонлайн шубето си е голем страх....

12691

1

Емил Станоев

09.09 2020 в 13:06

Костинброд ?? Че нали там вече не се печатат бюлетините ? Или са решили да ги печатат пак там ??